La tramuntana condiciona l’actuació de la Colla Castellera de Figueres a Crespià

Colla Castellera de Figueres

La Colla Castellera de Figueres a punt de carregar el tres de sis a Crespià

La forta tramuntana va ser la protagonista de la 36ª Fira de la Mel a Crespià

Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres a punt de carregar el tres de sis a Crespià

La Colla Castellera de Figueres es va presentar ahir a la 36ª Fira de la Mel a Crespià per realitzar, com és habitual, la seva actuació anual. Però els castellers figuerencs no ho van fer sols, ja que a la població de la part nord de la comarca del Pla de l’Estany, els va acompanyar una forta tramuntana. Tant és així que Protecció Civil, sabent de les pretensions dels de la camisa lila i les fortes ràfegues de vent que bufaven, els va aconsellar realitzar uns castells de més baixa construcció.

I la Colla Castellera de Figueres va iniciar la seva actuació amb dos pilars de quatre simultanis, que van donar pas a un tres de sis molt lleuger. Construcció que devia haver sigut el segon tres de set de la temporada.
A la segona ronda els castellers de la capital de l’Alt Empordà van descarregar, sense incidències, un quatre de sis amb l’agulla i a continuació, novament, un pilar de quatre. I ja en tercera ronda els de la camisa lila van descarregar un aplomat quatre de sis i un altre pilar de quatre, castell que va posar punt i final a l’actuació.

Una actuació condicionada pel vent, que fa que el segon castell de set de la temporada, previst per la Colla hagi d’esperar en fer-se realitat. Tot i això, els castellers de Figueres van fer un paper molt digne amb la realització de 3 rondes amb pilars intercalats.