La Transpyr 2016 obre les inscripcions

Transpyr

La Transpyr és la prova més exigent de BTT de tota Europa / FotoEsportBCN

L’edició de la Transpyr 2016 s’avança a la 2ª setmana de juny per ajudar a desestacionalitzar el turisme

Transpyr
La Transpyr és la prova més exigent de BTT de tota Europa / Foto: FotoesportBCN

Ja s’han obert les inscripcions de Transpyr Coast to Coast 2016, amb un recorregut curosament preparat i uns itineraris poc coneguts, per espais de gran bellesa que uneixen el mar Mediterrani i el Cantàbric, tant en la modalitat de carretera com de muntanya. Uns centenars de privilegiats seran els protagonistes d’aquesta Creuada pels Pirineus.

Noves dates, millors serveis

La propera edició de Transpyr s’avança i es celebrarà la segona setmana de juny, del del 12 al 18, per ajudar a desestacionalitzar l’oferta turística dels municipis per on passa la prova i així reforçar el potencial turístic que representa tenir més del 50% dels participants provinents de l’estranger. “És un dels nostres objectius prioritaris” comenta Oriol Sallent, responsable de màrqueting de la prova, “per això hem tornat a contractar una distribuïdora d’imatges que ens permetrà ser presents en televisions, línies aèries i centres esportius en més de cent països de tot el món”.

El canvi de dates no altera la coincidència de les modalitats de mountain bike i de carretera, amb un format original que permet que tothom pugui compartir les seves experiències a l’arribada als punts d’etapa. 

El recorregut

La ruta, preparada durant 12 mesos, permet anar de costa a costa a través de paisatges variats, senders i ports de muntanya amb un total de 800 quilòmetres per la muntanya i 1.000 km en carretera i acumulant al voltant de 25.000 metres de desnivell positiu. Aquest últim any ha estat seleccionada pels mitjans internacionals entre les millors curses per etapes del món i com una de les més dures. Tot i així, els organitzadors afirmen que “no ens interessa ser la més dura ni la més difícil. Volem garantir una experiència única a uns herois extraordinaris, una aventura de lluita i sacrifici per paratges de gran bellesa. En resum, una creuada personal pels Pirineus que et porta d’un mar a un altre, travessant aquest gegant muntanyós”.

Una Creuada Personal pels Pirineus

En la disciplina de muntanya, la setena edició de Transpyr Gran Raid MTB es presenta amb algunes novetats importants. Mantenint la filosofia de prova per equips que la caracteritza i que l’ha situada en el calendari mundial de curses de mountain bike per etapes, els organitzadors volen permetre als ciclistes que no troben un equip, la possibilitat de participar-hi de manera individual. Per garantir la seguretat als ciclistes individuals no només se’ls recomanarà rigorosament que circulin acompanyats d’altres participants, a més hauran de portar un geolocalitzador proveït per la mateixa organització. Amb aquesta acció Transpyr es referma amb la seva proposta de missió autèntica per als ciclistes que volen viure l’experiència inoblidable de creuar en set dies els tres Pirineus: el Mediterrani, el Central i l’Atlàntic.