La Transpyr creix un 25% i supera els 350 participants, provinents de 24 països

Transpyr 2014
D'esq a dreta: Xavier Espasa, Ivan Tibau, Felip Puig, el director de la TRANSPYR, Oriol Sallent i l'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras

El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presentat avui la cinquena edició d’aquesta prova, que s’inicia el 29 de juny a Roses i Cadaqués 

Transpyr 2014
D’esq a dreta: Xavier Espasa, Ivan Tibau, Felip Puig, el director de la TRANSPYR, Oriol Sallent i l’alcalde de Cadaqués, Joan Figueras

Transpyr ha hagut de tancar el període d’inscripcions en haver arribat al nombre màxim de 350 inscrits. Això representa que en la seva cinquena edició la prova creix en un 25% el nombre d’inscrits de l’any passat, arribant als 354 ciclistes, que a partir del 29 de juliol i durant set dies tenen el repte de creuar els Pirineus, des de Roses i Cadaqués fins a Hondarribia en 7 exigents etapes. Pel que fa als participants, un 45% són estrangers, procedents de 24 països diferents d’Europa, Amèrica, Àfrica i Oceania.

El Conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig, ha presentat avui la Transpyr 2014 en un acte al Palau Robert de Barcelona, i que també ha comptat amb la presència del Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa i el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Bochaca, entre d’altres autoritats com alcaldes dels municipis que acullen alguna etapa de la Transpyr. És el cas de Joan Figueras, alcalde de Cadaqués, municipi que s’estrena a la Transpyr i serà punt de sortida de la versió de carretera de la prova. També s’incorporen al recorregut de la Transpyr Roncesvalles (Navarra) i Hondarribia (Guipúscoa), que seran el final de les dues darreres etapes.

En el marc de la presentació, el conseller Puig ha destacat la importància de la prova tant des del punt de vista esportiu com de promoció turística. En aquest sentit, Puig ha assenyalat que “en només cinc edicions Transpyr s’ha consolidat com una de les proves més prestigioses de la seva categoria, possiblement la més important del Sud d’Europa, i cada cop amb més ressò internacional”.

La Transpyr 2014 se celebrarà del 29 de juny al 5 de juliol, però ja el dia abans el passeig de la Ciutadella de Roses acollirà una festa del ciclisme amb el village amb diferents carpes informatives de patrocinadors i col·laboradors de la prova, coincidint amb l’arribada i acreditació dels 350 participants. La mateixa tarda una etapa pròleg conduirà als 50 ciclistes de la Transpyr Road de Roses a Cadaqués, des d’on l’endemà hi haurà el tret de sortida de la travessa dels Pirineus per carreteres i ports de muntanya.

Pel que fa a la Transpyr de muntanya als 300 ciclistes  els espera un recorregut que surt de Roses i passa per Camprodon, La Seu d’Urgell, El Pont de Suert, Aínsa, Jaca, Roncesvalles-Burguete i Hondarribia. Cada etapa té una distància mitja de més de 100 km i uns 2.500 m de desnivell positiu, i se segueix a partir de coordenades GPS.