La Travessia L’Escala-Roses es consolida com activitat esportiva de la festa major de Roses

GEN Roses

Prova de windsurf celebrada a Roses / Foto: arxiu

La Travessia també esdevé com una gran cita festiva per als aficionats a la Vela Lleugera a la badia de Roses, on es van donar cita participants de totes les edats i nivells

Festa Major de Roses 2013
Xavier García entrant primer a meta fent windsurf

Ahir diumenge es va celebrar la Travessia L’Escala – Roses a vela lleugera, windsurf i kitesurf. Un esdeveniment lúdic-esportiu organitzat pel Grup d’Esports Nàutics, GEN Roses amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vila, el  Club Nàutic de L’Escala i Club de Kite Costa Brava.

La gran participació va demostrar que aquesta tradicional travessia, que data d’inicis dels anys 70 i que el GEN Roses va recuperar el 2011, està ja ben consolidada com una cita anual festiva per als practicants d’aquest esport.

La jornada va començar amb un esmorzar al GEN, de tots els participants, que van respondre en massa a aquesta cita lúdic-esportiva, tot i i l’ajornament de la travessia a ahir diumenge, ja que per causes meteorològiques no es va celebrar el dissabte, que és quan estava previst.

Tot seguit de l’àpat, els més dels 100 participants es van dirigir cap L’Escala on, passada l’una del migdia van prendre la sortida. Alguns amb embarcacions de la classe Làser, altres amb catamarans, amb windsurf i kitesurf.

Festa Major de Roses 2013
El primer catamarà entrant a meta

Van prendre part navegants de totes les edats, incloent-hi famílies senceres. La sortida va ser espectacular. A mig recorregut, però va caure una mica el vent, la qual cosa va frenar una mica la cursa. Xavier García, el primer en creuar la línia d’arribada 5 minuts per davant del segon, va elegir la seva taula de windsurf preveient aquesta circumstància, decisió que es va demostrar plenament encertada. Garcia es va mostrar a la línia d’arribada “molt content” i comentava els problemes de falta de vent, “sí ha estat una travessia amb un vent mitjà tirant a fluix amb molts forats. Per exemple, a dos milles de l’arribada ens hem trobat sense vent, però ha estat molt divertit, ha hagut força gent i ha estat molt bé”.

Entre els participants cal destacar la presència de Neus Garriga, dues vegades olímpica (Sidney i Atenes) en categoria Europa, i Anna Corbella, regatista oceànica que ha participat a la Barcelona Wold Race, i que, com era d’esperar, van quedar primeres en la categoria de Vela Lleugera.

Un cop van arribar tots els participants es va celebrar un dinar a les instal·lacions del GEN, després del qual es va procedir a l’entrega de premis. Uns trofeus que van ser lliurats per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindán, i el president del GEN Roses, Josep M. Isern.

La Travessia atorgava gran diversitat de premis: a més dels primers classificats en cada disciplina, es premiava també el més jove, el més gran o el més esforçat. Aquests són els trofeus que es van atorgar:

Classificacions:

  • 1er classificat Windsurf: Javier García
  • 1er classificat Kitesurf: Thierry Gayffier
  • 1er classificat Catamarà: Josep M. Isern i Jordi Batlle
  • 1er classificat Vela Lleugera: Neus Garriga i Anna Corbella
  • 1er soci del GEN: Jordi Batlle
  • 1ª noia: Mar Rotger Martí
  • L’últim i més esforçat: Jordi Fraguas
  • El més jove: Crosby Fitch, de només 7 anys
  • El més veterà: Oriol Galí, nascut el 1946
  • Trofeu Vintage: Jordi Fraguas