La V Ruta de les Tapes de Roses arrenca motors amb l’obertura d’inscripcions per a bars i restaurants

Ruta de les Tapes de Roses

L’Ajuntament de Roses obre la convocatòria per a bars, restaurants, hotels i establiments de restauració que vulguin participar en la Ruta de les Tapes de Roses 2020, que se celebrarà del 20 al 29 de març

La V Ruta de les Tapes se celebrarà entre els dies 20 i 29 de març de 2020. Unes dates primerenques respecte a les tres edicions anteriors “perquè els mateixos restauradors van considerar que eren els dies més adients, degut a que la primera setmana d’abril ja és Setmana Santa i els dies posteriors són festius per als francesos i ja hi haurà visitants al poble”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Roses ha decidit obrir les inscripcions a bars, restaurants, hotels i establiments de restauració que vulguin participar a la IV Ruta de les Tapes en aquest any en curs, “perquè tothom tingui el temps suficient per formalitzar la inscripció, i nosaltrs de saber amb la suficient antelació de quants establiments comptarà aquesta cinquena Ruta de les Tapes de cares a posar en marxa la maquinaria de la seva organització”, ha assenyalat Llorens.

Així, les inscripcions es podran fer fins al 20 de gener.

La Ruta de les Tapes, que des de la seva primera edició va ser tot un èxit de públic i d’establiments implicats, ja que recordem a la passada edició hi van participar 83 establiments adherits, torna a oferir als restauradors de la Vila l’oportunitat de donar a conèixer la riquesa gastronòmica de Roses i la producció enològica de la DO Empordà.

A 3 euros la tapa

La Ruta de les Tapes permet a vilatans i visitants gaudir durant 10 dies d’un interessant circuit gastronòmic, tot degustant les tapes i especialitats que ofereixen els restauradors, acompanyades amb una copa de vi. El preu per tapa i copa de vi que s’ha establert per a l’edició de 2020 és de 3 €. “En quatre anys la vida ha pujat i els restauradors van considerar fer aquesta petita pujada de 50 cèntims respecte a les edicions anteriors, així, a part que els restaurants puguin sufragar millor els costos de la degustació, també podran oferir una millor tapa”, va explicar Llorens.

Amb cada nova edició, el nombre d’establiments adherits a la campanya no ha deixat de créixer, passant dels 25 establiments que van participar l’any 2016, als 83 de la passada edició de 2019. Paral·lelament, el nombre de persones que es donen cita en aquesta festa gastronòmica ha viscut també un augment continuat, arribant-se a les 193.000 tapes servides durant l’edició d’enguany.

Els establiments interessats a inscriure’s per participar en la Ruta de les Tapes de Roses 2020, ja poden trobar la fitxa de participació i el document d’adhesió a l’apartat de l’Àrea de Promoció Econòmica de la web municipal www.roses.cat. Un cop complimentats, es poden presentar a les oficines del Departament de Promoció (C/ Madrid, núm. 1), o bé a través del correu electrònic rutatapes@roses.cat.