La V Ruta de les Tapes de Roses se celebrarà entre el 20 i 29 de març de 2020 a 3 euros la tapa

V Ruta de les Tapes de Roses

Un moment de la reunió entre l'Àrea de Promoció Econòmica i els restauradors que hi van assistir

La V Ruta de les Tapes de Roses estrenarà una APP per al mòbil que servirà tant per informar als consumidors-participants els restaurants que hi participen com per la tapa que ofereixen, a més de poder votar a la que més els hi agradi

L’Àrea de Promoció Econòmica va convocar ahir al matí, a les 10:30 h a Ca l’Anita, una reunió amb els restauradors de Roses per consensuar diferents aspectes que es van posar sobre la taula en la trobada posterior a la IV Ruta de les Tapes, per tal de fer una valoració de la mateixa.

Dels 83 restauradors participants en la darrera edició només els representants del Bar Plaza, Ca la Valeria, Can Cervera, El Poke Corner Bar, Gozos Mundanos, La Cala, 1935 Hotel&Apartaments , més els dos que s’estrenaran a la V edició de la Ruta de les Tapes, La Blanca, i Xef Marc Descloux, van assistir a aquesta reunió.

I entre els punts de l’ordre del dia de la trobada hi havia tres a destacar: les dates de celebració, el preu de la tapa i una novetat a implementar.

Així, es va informar als presents que la V Ruta de les Tapes de Roses se celebrarà entre el 20 i 29 de març de 2020, “perquè hem considerat que eren els dies més adients, ja que la primera setmana d’abril és Setmana Santa i els dies posteriors són festius per als francesos i ja hi haurà visitants al poble”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

A 3 euros la tapa

El punt que va generar més debat va ser el preu de la tapa, un preu que s’ha mantingut inalterable durant les quatre primeres edicions, i que per aquesta cinquena Ruta de les Tapes de Roses es va decidir passar a 2,5 € a 3 euros, ja que “en quatre anys la vida ha pujat i s’ha considerat oportú fer-ho, així, a part que els restaurants puguin sufragar millor els costos de la degustació, també podran oferir una millor tapa”, va explicar Llorens.
Però, el debat del preu es va allargar no per si es portava a terme aquesta pujada, sinó perquè alguns restauradors van proposar oferir una altra tapa “de més qualitat” al preu de 5 euros. I després de debatre si donar la possibilitat als restauradors que volguessin, l’oferissin, o bé que servissin les dues (de 3 i 5 €), finalment, en una votació a mà alçada entre els representants dels bars i restaurants que van assistir a la reunió, es va desestimar la proposta, i només hi haurà una per restaurant a un únic preu de 3 euros.

Un APP per al telèfon mòbil

Una de les novetats que tindrà la V Ruta de la Tapa de Roses, segons va explicar el regidor de Promoció Econòmica als restauradors assistents a la reunió, va ser que “es crearà una APP per poder consultar, pel telèfon mòbil, els restaurants participants, les tapes que oferirà cadascú i sobretot, informarà si un establiment està a punt de tancar o, si és el cas, si està fora de l’horari de servir la tapa”.
Però, no només això, ja que Llorens va afegir que “amb l’APP, fins i tot, es podrà votar per la millor tapa”.

Una APP que substituirà al fulletó que editava l’Ajuntament de Roses amb la localització del restaurants amb un mapa de la Vila, tot i que aquells que els hi agrada portar el llibret per saber quantes tapes han tastat i quines els hi queden per degustar, ho podran continuar fent, ja que l’Àrea de Promoció Econòmica té previst publicar el corresponent llibret amb l’especificació dels establiments participants, la tapa que oferiran i l’horari que faran.