La vaga general es desenvolupa, en quant a serveis, amb tota normalitat

  • Sense incidències destacables en l’àmbit sanitari i educatiu, on s’estan respectant els serveis mínims establerts
  • El seguiment de la vaga per part del personal de l’Administració de la Generalitat a aquesta hora és del 17,34%
  • Totes les escoles de Catalunya, en termes generals, han obert amb normalitat. A aquesta hora el seguiment a l’ensenyament públic és del 23,81% i al concertat del 8,29%
  • Pel que fa al transport públic, els serveis mínims de la franja matinal s’han complert amb normalitat tret d’incidències puntuals que no han afectat el servei

Les primeres hores de vaga s’estan desenvolupant amb normalitat pel què fa al compliment dels serveis mínims dictats pel Departament d’Empresa i Ocupació arreu de Catalunya.

En l’àmbit del transport, tret d’alguna incidència puntual, s’estan complint els serveis mínims a metro, autobusos, tramvia, Ferrocarrils de la Generalitat i trens de rodalies i de mitja distància.

A aquesta hora, les incidències més destacables són alguns talls puntuals de circulació a diverses vies arreu del país, i en algunes línies de Rodalies Renfe.

En l’àmbit sanitari i educatiu s’estan complint els serveis mínims amb normalitat.

Durant la nit s’han produït pocs incidents de rellevància. Hi ha hagut l’habitual presència de piquets informatius i diverses concentracions principalment als accessos als polígons industrials.

Pel que fa el seguiment de la vaga a l’Administració de la Generalitat, a aquesta hora és del 17,34%.

En Ensenyament, tots els centres han obert amb normalitat, en termes generals, per complir amb els serveis mínims decretats pel Govern. El seguiment de la vaga a aquesta hora a l’Esenyament públic és del 23,81% i al concertat del 8,29%.

 

Seguiment vaga Ensenyament públic per demarcacions

SERVEIS TERRITORIALS

% Participació

Baix Llobregat

31,36

Barcelona Comarques

30,62

Catalunya Central

17,38

Consorci d’Educació de Barcelona

30,02

Girona

12,27

Lleida

9,93

Maresme-Vallès Oriental

27,79

Tarragona

20,85

Terres de l’Ebre

19,90

Vallès Occidental

29,76

 

Seguiment vaga Ensenyament concertat per demarcacions

SERVEIS TERRITORIALS

% Participació

Baix Llobregat

18,97

Barcelona Comarques

8,79

Catalunya Central

3,82

Consorci d’Educació de Barcelona

11,74

Girona

1,95

Lleida

3,00

Maresme-Vallès Oriental

6,59

Tarragona

4,04

Terres de l’Ebre

3,70

Vallès Occidental

5,69

 

Compliment serveis mínims transport

Pel que fa al transport públic (metro, autobusos, tramvia, Ferrocarrils de la Generalitat i trens de rodalies i de mitja distància) també s’han complert els serveis mínims pactats de la franja matinal (de les 06.30 del matí fins les 09.30 hores) amb normalitat, tret d’incidències puntuals a Rodalies Renfe. El transport públic reprendrà els serveis mínims des de les 16:30 fins a les 20:30.

Als aeroports de Barcelona, Girona i Reus, els serveis mínims s’estan desenvolupant amb normalitat, tret d’algunes cancel·lacions habituals de vols. També s’han complert els serveis mínims als ports de Barcelona i Tarragona.

A aquesta hora, el consum d’energia a Catalunya està essent avui un 11% inferior en relació amb el dimecres de la setmana passada.

En l’àmbit de la salut, cal destacar que funcionen correctament els serveis d’urgències i el transport sanitari a tot el territori.