La Wendy’s Club deixarà el món de les sevillanes per endinsar-se en el de les Can-Can del Far West

Les ballarines del Can-Can en el seu poble del Far West

Als membres de la colla Wendy’s Club no hi ha dubte que els agrada ballar a les desfilades del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
Les ballarines del Can-Can en el seu poble del Far West

Primer de tot hem de reconèixer que sentim un especial afecte per la colla Wendy’s Club, ja que el subscriu aquestes línies va conèixer la festa de disfresses més mediática i multitudinària de la comarca de l’Alt Empordà gràcies a aquesta associació del Carnaval de Roses. Treballant per TV Figueres, posteriorment Canal Nord, vam haver de fer un reportatge dels treballs d’una colla sobre la seva carrossa. Era al febrer de l’any 2002 i vam contactar amb la Wendy’s Club, i vam quedar al port de Roses, lloc on estaven treballant. Va ser un reportatge passat per aigua, ja que no va parar de ploure mentre el realitzàvem. Des de llavors va quedar un bon record, però sobretot, una bona amistat, això creiem…

Però des de fa uns anys la Wendy’s Club decora la seva carrossa en una nau situada al municipi de Pedret i Marzà, llavors no ens havíem desplaçat fins allà aquests darrers anys per parlar amb ells sobre els seus plans de cares al carnaval.

Fins enguany, que gràcies a l’haver trobat per internet un vol molt bé de preu, vam decidir creuar ‘el charco’ i desplaçar-nos fins al llunyà poble de Marzà, concretament.

I allà hi eren una trentena de membres de la colla, entre pares, mares, fills i filles, amics i amigues que a banda de decorar la seva carrossa han augmentat durant un temps el cens d’habitants del municipi, situat al voltant de 200 persones.

I la carrossa que estaven engalanant, que va representar l’any passat el món de les sevillanes, enguany serà, després “d’haver-ho passat tant bé l’any passat ballant sevillanes, pel carnaval d’aquest any hem buscat una disfressa que tingués la seva pròpia música, va dir  l’Alfons Gómez, cap de colla de la Wendy’s Club, per explicar tot seguit, entre rialles, que “vam trobar molt divertit això d’aixecar la cuixa com fan les ballarines del Can-Can de l’Oest, i per tant la carrossa l’hem estem decorant com un típic poble del Far West, amb l’Estable, el ‘Saloon’, el Bank, una mina d’or i les putilles dels buscadors d’or ”.

L’any passat els membres d’aquesta colla van disposar de Barraca per la Festa Major, la qual “ajuda, clar que ajuda, es nota en el pressupost a l’hora de gastar-te més o menys diners per fer la carrossa”, va afirmar Gómez. I més quan has de decorar dues carrosses, una on va tota la gent, i l’altre on està ubicat el servei de bar i cuina.

Així, enguany sortiran 62 ballarines de Can-Can pel Carnaval de Roses, “les mateixes, si fa o no fa, sevillanes que l’any passat”, les quals paguen “150 euros els adults i 80 la mainada”.

L’Alfons va afirmar “a toro pasado” que prefereix un sorteig únic per totes les passades, ja que “ens ha tocat un bon número de desfilada”, però com l’any passat van sortir dels últims “m’hagués semblat millor fer un sorteig per cada dia”, de totes maneres el cap de colla de la Wendy’s Club va considerar “que és complicat perquè faci el que és faci mai es farà a gust de tothom”.

Però el gust si que el tindran les 62 ballarines de Can-Can del Far West que sortiran amb el número 29 a ballar i lluir-se davant el nombrós que hi haurà veient les desfilades.

Exit mobile version