La Wendy’s Club no marxa de l’oest, simplement canvien de bàndol, per fer l’indi…

Carnaval de Roses
Els futurs indis de la Wendy's Club, arranjant el seu carruatge al vell oest de l'Alt Empordà, Pedret i Marzà

La colla Wendy’s Club se’n va a un poblat indi després de viure en un Saloon durant el Carnaval de 2015

Carnaval de Roses
Els futurs indis de la Wendy’s Club, arranjant el seu carruatge al vell oest de l’Alt Empordà, Marzà

La història dels membres de la colla Wendy’s Club en aquest darrer anys ha estat així, segons ens la han explicat. L’any passat van anar disfressat de dones de Can Can perquè els havien fet un contracte per actuar en un Saloon del Far West durant quatre dies. Tot anava bé fins que una nit en plena actuació el poble on actuaven va ser atacat pels indis, salvatges diuen uns, i se’n van emportar totes les dones. El cap de colla, l’Alfons Gómez, que feia de barman, es va amagar sota la barra i va poder escapolir. Però la seva dona i totes les dones que hi havia, van acabar vivint en un tipi, la tenda on fan vida els indis.

Però, pensem nosaltres, i els indis aquests dels collons no podien haver-se emportar a l’Alfons i a tots els homes deixant a la Boni i a la resta de dones tranquil·les? És que son ganes de tocar el que no sona…

Sigui com sigui, ara, l’Alfons i els seus companys de colla, si volen recuperar a la seves dones, han d’anar al pobla indi a buscar-les, i per a que els aborígens vegin que van en son de pau “anirem d’indis”, ha assegurat l’Alfons, i aniran amb el poble del Far West “per aprofitar la carrossa”, tot i que li donaran una temàtica india que, segons diuen les bones llengües, serà espectacular.

I del Tipi passem a la barraca que va posar la Wendy’s Club per la Festa Major, que amb els guanys que van fer “hem pogut pagar el lloguer de la nau”, que està situada a Marzà, i que ja que ha esmentat el lloguer, millor no saber el preu, i no ho direm perquè pot ferir la sensibilitat d’algunes persones. Però una cosa està clara, i és que riu-te tu del que paguen les colles que tenen les carrosses a la seva nau, prop de Roses.

I si els guanys de la barraca se’ls menja gairebé, o sense gairebé, tots el preu del lloguer, llavors per pagar les despeses del Carnaval surten “dels 150 euros que paguem cadascú de nosaltres per menjar, beure, la disfressa, la modista no, els complements i l’arròs de dilluns.

I de la seixantena de dones i homes fent de Can Can passem als seixanta (és dir, la mateixa quantitat) d’indis salvatges, ferotges i violents, o no, que desfilaran enguany pel Carnaval de Roses, tot i que, veient l’ensurt que van tenir l’any passat “no sabem si els homes aniran d’indies i les dones d’indis, així que segurament cadascú escollirà el gènere (entre nosaltres, sexe) amb el que prefereix sortir disfressat”, va avançar el cap de colla de la Wendy’s.

I parlant del personal, el responsable d’aquesta colla assegura que “amb nosaltres no venen menors si no és acompanyat dels seus pares, em sembla que un any vam portar, però ja està, no podem ni vigilar ni fer-nos nosaltres responsables dels menors, però això si no venen amb una persona que es cuidi d’ells, no agafem”.

Si la majoria ho vol, molt bé poder anar al port

L’Alfons considera que ha estat una decisió encertada per part de l’Ajuntament obrir el port a les carrosses el divendres de Carnaval, tot i que “personalment a mi m’és igual anar o no al port, però si la majoria ho vol, considero que s’ha d’obrir per respectar la decisió de la majoria”.

Pel Carnaval de Roses, la Wendy’s Club canvia de bàndol, d’un típic Saloon d’un poble del Far West se’n van a un Tipi dels indis.