La Xarxa de Convivència crea una Llibreria Social per intercanviar llibres

Llibreria Social de Roses
Integrants de la Xarxa de Convivència de Roses registrant llibres a la seu de la LLibreria Social

Aquesta Llibreria Social permetrà l’autofinanciació de la Xarxa de Convivència i treure guanys que revertiran en la població rosinca

Llibreria Social de Roses
Integrants de la Xarxa de Convivència de Roses ordenant llibres a la seu de la LLibreria Social

Arran que l’Associació cultural Xarxa de Convivència de Roses fos guardonada amb un premi estatal d’Emprenedoria Social, els seus integrants es van proposar tirar endavant un projecte “que ens permetés treure beneficis per tal d’autofinançar-nos i no dependre tant de les administracions”, ha assenyalat la rosinca Laura Domènech, membre de la Xarxa de Convivència i impulsora d’aquest nova iniciativa.
Així, i amb l’objectiu de seguir oferint tot tipus d’iniciatives i activitats que afavoreixin la cohesió social a la Vila, han creat nou projecte integral que esdevé en tota una iniciativa innovadora a Roses.
Es tracta d’una Llibreria Social.
Un nou espai que permetrà a tot aquella persona que vulgui, intercanviar llibres de segona mà a canvi d’una micro-donació i amb el qual “tots els fons recaptats revertiran, portant a terme obres socials i de convivència, en la població de Roses”, ha remarcat Domènech.
La nova Llibreria Social té el seu local al carrer Gravina nº 14, la que va ser l’antiga seu de la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses, FADIR.
Molts rosincs s’han implicat en aquest projecte que té també, com a objectiu, esdevenir en un centre dinamitzador i de trobada veïnal per tal d’afavorir la millora de l’entorn amb la realització d’activitats paral·leles que es desenvoluparan a la mateixa llibreria (tallers, xerrades, conferències, cursos, …).
Un punt a destacar és l’intenció de l’associació cultural és involucrar a la gent gran en la gestió i participació de la Llibreria Social.
La previsió dels responsables de la Xarxa de Convivència de Roses és que la Llibreria Social pugui ser operativa a principis del mes de desembre, però, per això cal la col·laboració de la ciutadania, per la qual cosa l’entitat juvenil fa una crida per la implicació de tothom amb el següent missatge:

Implica’t! Fem possible el projecte tots plegats ajudant amb:

  • Estanteries o mobiliari vell que creguis que ens podrà ser d’utilitat
  • Si tens llibres de segona mà que creus que podrien formar part del fons de llibres
  • Inscriu-te com a voluntari/a ja sigui per adequar el local o per ajudar-nos a gestionar la llibreria
  • Aporta qualsevol idea de taller, xerrada o activitat que es pugui desenvolupar a la llibreria.

Els interessats en col·laborar ho podeu fer a través dels telèfons 605 27 76 90 o al 665 83 54 66 o l’adreça electrònica: info@xarxadeconvivencia.com