La Xarxa de Convivència de Roses, premi estatal d’Emprenedoria Social

Mohamed el Amrani, president de Xarxa de Convivència, rebent el guardó de mans de la Infanta Elena

L’Associació Xarxa de Convivència de Roses va rebre divendres el premi dels “V Premios Jóvenes Emprendedores Sociales” que atorga anualment la Fundació Universitat Europea de Madrid i la International Youth Foundation

Mohamed el Amrani, president de Xarxa de Convivència, rebent el guardó de mans de la Infanta Elena
Mohamed el Amrani, president de Xarxa de Convivència, rebent el guardó de mans de la Infanta Elena

El projecte rosinc de la Xarxa de Convivència de Roses  ha estat seleccionat entre més de 100 projectes per un jurat d’excepció amb epresentants de diversos sectors del món de l’emprenedoria social del país.
La Infanta Elena va ser l’encarregada de presidir l’entrega d’aquests guardons que van dirigits a joves emprenedors que promouen accions orientades a solucionar i millorar situacions socials a Espanya.
En total van ser 10 el projectes guanyadors, impulsats per joves emprenedors socials entre 18 i 29 anys d’edat, i entre els qual es troba la Xarxa de Convivència, fundada i presidida pel rosinc Mohamed El Amrani, qui va ser l’encarregat de recollir el premi.
“Campeones de la solidaridad que han sido capaces de combinar los hechos y los sueños y nos han enseñado que una sociedad mejor es posible”, va afirmar el president de la Universitat Europea de Madrid, Miguel Carmelo, en l’acte de lliurament que va comptar també amb la presència de la secretaria d’Estat en Educació, Montserrat Gomendio.
Aquests guardons, a més, tenen l’objectiu de fomentar la creació de la xarxa d’emprenedors socials més gran del món: agents de transformació social, que impulsen el desenvolupament social i promouen accions positives. Tots aquests emprenedors un cop reconeguts entren a formar part de la International Youth Foundation.

L’acte es va celebrar al “Hub Madrid”, un espai compartit de treball on 230 emprenedors i professionals duen a terme tasques molt diverses emmarcades en diferents àmbits, des del social i la sostenibilitat fins la tecnologia, la cultura o l’educació.

La Xarxa de Convivència de Roses es va formar ara ja fa tres anys degut a la inquietud dels joves que la formen. Ganes de millorar, de créixer i de seguir desenvolupant les tasques que es duen a terme dia a dia, han fet que l’Associació hagi guanyat aquest premi tant important.