Programa Reallotgem

La Xarxa de Convivència ha iniciat el seu 6è viatge al Marroc amb la xifra rècord de 30 joves participants

Xarxa de Convivència de Roses
Els membres de la Xarxa de Convivència i l'alcaldessa de Roses, Montse MIndan, abans de sortir aquest de viatge cap al Marroc

Joves que viatgen acompanyats del president de l’entitat Mohamed El Amrani, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan

Xarxa de Convivència de Roses
Els joves de la Xarxa de Convivència de Roses i l’alcaldessa Montse MIndan, abans de sortir de viatge, aquest matí, cap al Marroc

Per sisè any consecutiu membres de la Xarxa de Convivència acompanyats d’una trentena de joves i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, han sortit aquest matí cap al Marroc.

Un viatge en el es donarà continuïtat als propòsits pels quals es va iniciar l’any 2013, “descobrir una cultura i un país que, a vegades, sembla molt lluny però en realitat està molt proper, ja que, molts ciutadans de Roses són d’origen marroquí i només estem a una hora i mitja d’avió del Marroc”, ha explicat el president de la Xarxa de Convivència de Roses, Mohamed El Amrani, per continuar dient que l’altre objectiu principal d’aquest viatge és que “està dirigit a joves, la meitat d’origen marroquí, els quals comparteixen un viatge de convivència i d’aprenentatge de les vivències que viuran al Marroc a través de les activitats previstes per les associacions que visitarem”.

I tot plegat té un tercer objectiu cabdal, “que tot el que n’aprenguin i experimentin al Marroc els serveixi d’inspiració per desenvolupar accions aquí per tal de millorar la convivència aquí a Roses”, ha conclòs El Amrani.

Aquest sisè viatge al Marroc ha establert un rècord de participants. Normalment sempre viatgaven entre quinze i vint joves, però enguany són 30 els joves que han sortit avui cap al Marroc, “30 joves que hem seleccionat d’un total de 150 sol·licituds, perquè més de 30 persones creiem que perdria el sentit d’unió i convivència que volem donar al grup, o si més no seria més difícil d’aconseguir-ho”, ha assenyalat Mohamed.
Són 30 joves dels quals la majoria són de Roses, als que s’han unit després de sortir de la Vila d’altres provinents de Figueres, Girona i Màlaga.

I entre aquests 30 joves hi ha una persona que volia anar al Marroc sempre després de sortir de cadascuna de les xerrades que els joves que viatjaven, un cop a Roses organitzaven per explicar la seva experiència, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, “sí, sempre he intentat anar a les xerrades per saber que representa aquest viatge per als joves, i sempre em feia il·lusió poder-los acompanyar, i aquest any ho puc fer aprofitant que com encara no he fet vacances em puc agafar aquests cinc dies per anar al Marroc”.

Un viatge que fa “pel meu gust”, però en qualitat d’alcaldessa, ja que, “com segurament hi haurà algun acte oficial porto regals, bàsicament llibres, per donar-los a la gent que ens acollirà”.

180 euros per persona

Cal destacar que cada una de les persones i joves que viatgen al Marroc “s’ho paguen de la seva butxaca, que són 180 euros per persona, que inclou viatge, allotjament i assegurança. Un preu molt assequible gràcies a l’aportació que fa l’Obra Social La Caixa, a l’acord que hem fet amb la companyia aèria Air Arabia, que fa el vol Barcelona-Tànger, que ens fa un preu especial, i gràcies a la Fundació Hassan II, que sufraga tot el transport pel Marroc”, ha explicat Mohamed El Amrani.

I parlant de transport, aquest serà molt necessari, ja que durant el viatge pel Marroc està previst fer estades culturals a les ciutats de Tànger, Chefchaouen, Tetuan i Assilah, el que significa que recorreran més de 500 km pel país nord-africà.