La Xarxa Itinerànnia participa en el Workshop Pirineus

Itinerànnia, la Xarxa de Senders que transcorre per les comarques del Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà continua amb la seva política de donar-se a conèixer.  Al Worshop Pirineus, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, va contactar amb tour-operadors per tal que programin viatges de senderisme per les tres comarques

Workshop Pirineus 2012

El Workshop Pirineus que organitza l’Agència Catalana de Turisme se celebra cada any de forma itinerant. L’any passat es va portar a terme a la Garrotxa i enguany ha tingut lloc, la setmana passad, a la comarca del Berguedà, concretament al restaurant Estany Clar de Cercs.

L’objectiu d’aquesta experiència és aconseguir que els operadors coneguin els nombrosos atractius i les possibilitats que ofereix Itinerànnia així com els diferents establiments perquè aquesta xarxa de senders tingui cada vegada més presència en els paquets turístics que s’ofereixen als diferents països europeus.

Molts d’aquests tour-operadors estan buscant obrir-se a nous territoris i per aquest motiu han participat al workshop Pirineus amb la intenció de crear i incloure noves propostes en els seus catàlegs. En concret, han mostrat un gran interès per la gastronomia, el producte local,el senderisme i el turisme cultural.

Itinerànnia, xarxa de senders Ripollès, Garrotxa, Alt Empordà hi va ser novament present i es va entrevistar amb vuit tour-operadors -sis d’espanyols i dos de britànics-, seguint amb la seva política de donar-se a conèixer per tal de que es programin viatges de senderisme a les tres comarques. Des que es van començar aquestes accions el 2008 l’increment de presència en els catàlegs de senderisme de touroperadors europeus ha incrementat en un 75%..

El projecte Itinerànnia va néixer a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà l’any 2006 amb la finalitat d’oferir un producte turístic de qualitat basat en el senderisme, creant una xarxa de senders de 2.500 quilòmetres que ha permès ordenar, recuperar i valoritzar el patrimoni natural, els recursos històrics, i l’antropologia local, perquè parteix de 2.000 anys de camins històrics.

Itinerànnia és una xarxa de senders que connecta tots i cadascun dels municipis d’aquestes comarques, considerant-la com la primera xarxa viària de senders en el medi rural, que permet arribar a qualsevol lloc des de qualsevol punt amb absoluta llibertat i seguretat Un dels principals atractius és que permet anar des del Pirineu, passant per les seves viles mil·lenàries a les àrees interiors pre-pirenaiques, per les fagedes i la zona volcànica de la Garrotxa, fins arribar als pobles de l’interior de l’Empordà i arribar al mar, a la Costa Brava.