La xerrada de la Cursa de la Dona pot millorar la teva qualitat de vida

Lluís Mármol

Lluís Mármol, acupuntor amb més de 30 anys d’experiència i diplomat en medicina tradicional xinesa oferirà la xerrada de la Cursa de la Dona i parlarà, entre d’altres questions, de com neutralitzar els efectes secundaris dels medicaments amb alguns aliments.

 

Lluís Mármol

“Amb una all, una ceba, julivert o amb carxofes és pot millorar la salut i, per tant, tenir una millor qualitat de vidaç”. Aquesta afirmació es podrà sentir a la xerrada que sota el títol “Que l’aliment sigui el teu medicament” oferirà l’infermer acupuntor titular del CAP de Roses, Lluís Mármol.

Una ponència que tindrà lloc aquest vespre a les 8:30 hores al vestíbul del Teatre Municipal de Roses, i que està emmarcada en la V de la Cursa de la Dona que se celebrarà diumenge.

Per exemple, Mármol, explicarà als assistents a la xerrada “com utilitzar l’alimentació per millorar la seva qualitat de vida. O com un diàbetic, continua l’expert en medicina xinesa, amb independència del medicaments que està prenent, com pot ajudar-se a si mateix amb unes infusions de julivert”.

L’acupuntor, tot i que no és propiament un nutricionista, ha acumulat molta informació al llarg de la seva vida professional sobre les propietats dels aliments, com per saber quines d’aquestes propietats de segons quins aliments poden ser beneficiosos per la salut del nostre organisme. “Sobretot, afirma Lluís Mármol,  parlant dels adults, que tenen la necessitat, a la vegada que es fan més grans, de medicar-se per exemple contra el colesterol, els explicaré com neutralitzar els efectes secundaris del medicament amb la ingestió de carxofes. Uns vegetals tenen la propietat, la virtut, de netejar el fetge”.

També parlarà, aquest expert en medicina tradicional xinesa de les propietats d’aliments com l’all, la ceba, la menta o el caldo mariano, entre d’altres. I quins incovenients i quines avantatges tenen alguns dels aliments que consumim cada dia.

Així mateix, Lluís Mármol també farà una correlació entre l’alimentació i l’esport “amb un objectiu final: viure amb una bona qualitat de vida, perquè no serveix de res viure molts anys si no tens qualitat de vida”, emfatitza Mármol.

Lluís Mármol, acupuntor i diplomat en Medicina del Treball i Medicina Xinesa

Lluís Mármol és infermer acupuntor titular del CAP de Roses amb més de 30 anys d’experiencia, diplomat pel doctor Nguyen Vanghi, una eminència en el món de l’acupuntura. També té la diplomatura en Medicina del Treball  per la Universitat de Barcelona i la de Medicina Xinesa. Uns títols que els van portat a execir la docència com a professor de Medicina Tradicional Xinesa en el Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona. Actualment, a banda de desenvolupar la seva tasca professional com a titular infermer acupuntor al CAP de Roses, on va portar a terme un projecte pilot, amb molt d’èxit, durant dos anys amb acupuntura pel tractament del dolor, treballa al Thalassa Sport de Roses, també com a acupuntor.

Tot aquest bagatge professional de Lluís Mármol li ha fet acumular fins l’actualitat una experiència de més 40 anys en el món de la medicina.