Mes de paraules

La xerrada ‘Somos la leche’ omple la Casa Empordà

Associació Dona Dóna
Un moment de la xerrada impartida per Alba Padró

Una xerrada, organitzada per l’Associació Dona Dóna amb motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres que va tenir com a objectiu compartir experiències de lactància entre les mares i la ponent, Alba Padró

Associació Dona Dóna
Un moment de la xerrada impartida per Alba Padró

Amb el títol de ‘Somos la leche’ Alba Padró, assessora de lactància, IBCLC i creadora de la aplicació LactApp va omplir l’espai de la Casa Empordà amb una xerrada que va servir per compartir experiències i dubtes sobre la lactància amb la ponent.

Durant l’acte, Padró va presentar el seu llibre (que va donar títol a la xerrada), fruit de la seva formació i de la seva experiència com a mare que ha alletat. Un llibre que segons va explicar l’autora, “pràcticament ja el tenia escrit quan l’editora me’l va demanar” ja que col·labora escrivint en diverses revistes i també escriu el blog “Ara criatures”. Un llibre que vol ser una guia de dubtes, consells i falsos mites sobre la lactància, apte per a totes les mares. L’autora va assegurar que és molt important pels mamífers aprendre a alletar, ja que “no és instintiu, per tant, cal que ens informem i n’aprenguem”. Un llibre que vol aportar aquesta informació en cada moment de la lactància, des de l’embaràs, moment en què és fonamental buscar preguntar i començar a aprendre, fins el moment del deslletament. Una obra completa que en la seva part final ve acompanyada d’un directori de grups i xarxes de mares de parla espanyola per tal d’oferir a les mares que el llegeixin un recurs més, perquè un bon acompanyament i una bona xarxa de dones és una part important d’una lactància exitosa.

L’Alba Padró també va parlar de com va sorgir la idea de crear la aplicació per a mòbils LactApp, una APP que permet aclarir dubtes i fins i tot fer consultes a través del smartphone. Una idea que ha creat Alba Padró juntament amb la seva sòcia la Maria Berruezo per tal d’oferir una eina més per fer seguiment i poder ajudar a les mares durant les seves lactàncies.

A més de la xerrada oberta a tothom, l’associació Dona Dóna Alt Empordà també ha ofert una formació per a personal sanitari, llevadores i auxiliars d’infermeria de sala de parts i assessores de lactància sobre Consellaria de lactància a la Oficina Jove de l’Empordà impartida per la mateixa Alba Padró.