La XI Cursa de la Dona de Roses serà la més participativa de la seva història

Cursa de la Dona de Roses

Moment de la presentació de la XI Cursa de la Dona de Roses

A part de superar els 1.000 inscrits que hi van haver l’any passat està prevista la participació en la Cursa de la Dona d’enguany dels Bombers de la Generalitat i la geganta Demetria

Cursa de la Dona de Roses
Moment de la presentació de la XI Cursa de la Dona de Roses

Aquest matí s’ha presentat la XI Cursa de la Dona de Roses a càrrec de l’alcaldessa Montse Mindan, el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, i la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Pilar Serra, i fins al moment els nombre d’inscrits a la prova supera la xifra de 1.100 atletes, la qual cosa ja supera el millar que va participar l’any passat.
Una xifra que permet anunciar que aquesta cursa esportiva-solidària-familiar serà la més participativa de la seva història, i la que comptarà amb uns atletes de qualitat.

Corredors de qualitat mai vistos en la Cursa de la Dona, tot i que no pels seus mèrits esportius, sinó per la seva qualitat professional i humana com són els Bombers de la Generalitat, i la seva qualitat pel que fa a la tradició i cultura de Roses, com és la geganta Demetria, la qual participarà sempre i quan hi hagi els suficients membres de la Colla Gegantera per poder tornar-se i completar els 5 km de recorregut que té la Cursa de la Dona.

Aquesta prova, impulsada ara fa 11 anys per Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses “ho vaig proposar al club per tal de donar-nos a conèixer i vaig voler implicar a la Fundació Roses Contra el Càncer per donar-li un caire solidari”, ha agafat durant aquests anys un gran ressò mediàtic, de tal manera que ja són altres poblacions de la demarcació, com Girona, Figueres i Castelló d’Empúries que també celebren la seva Cursa de la Dona a benefici d’una entitat oncològica. “No m’esperava arribar a on hem arribat, no m’esperava que any rere any superéssim el rècord de participants, rècord que ja he superat enguany, i per tant no puc estar més que content”, ha assenyalat Pere Sastre durant la presentació de la XI Cursa de la Dona.

Enguany, els organitzadors s’havien marcat la fita d’arribar als 1.500 participants, “però no si no ho aconseguim no passar res, l’èxit està garantit”, ha assenyalat Sastre.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Roses ha assenyalat que l’èxit de la Cursa de la Dona “està en que ens hi apuntem tots els membres d’una família, ja que, tot i que està de moda, normalment no anem a córrer però arriba aquesta cursa i ens apuntem tots,no per guanyar cap premi, sinó per fer-la, ja sigui corrents o caminant, i ajudar així a una bona causa”.

Cursa de la Dona de Roses, l’única 100 x 100 solidària

El tret diferencial de la Cursa de la Dona de Roses respecta a d’altres que s’organitzen arreu és que “aquesta és l’única 100 x 100 solidària, ja que l’import íntegre de les inscripcions es destinen als malalts oncològics i els seus familiars”, ha destacat Pilar Serra després d’agrair tot el que el Club Atletisme Roses fa pels usuaris de l’entitat que presideix, la Fundació Roses Contra el Càncer.

Cal destacar que enguany la XI Cursa de la Dona de Roses comptarà, a banda de la col·laboració de l’Eva Bueno per fer els exercicis d’estiraments abans i després de la prova, amb l’actuacions musicals del grup Walnayts i la televisiva Ariadna Vieyra.

Els organitzadors han volgut agrair la implicació totes les persones, atletes i entitats que fan possible la realització de la Cursa de la Dona de Roses.

Inscripcions per la Cursa de la Dona

Per formalitzar la inscripció a la XI Cursa de la Dona esport fer a través de la web del Club Atletisme Roses i a curses.cat, o bé a la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer (c/Pescadors, nº 13) o al Taller Auto Peira (Plaça Pep Ventura).

Només cal aportar un donatiu de 10 €, amb els quals et regalen una samarreta commemorativa.
Però, compte, són 10 euros si es fa la inscripció abans del dissabte 22 de setembre, ja que aquest dia com el mateix de la cursa, el 23 de setembre, tothom que vulgui participar ja haurà d’aportar 12 euros.