La Zodiac es planteja deixar la fàbrica de Roses

Zodial MilPro
Les instal·lacions de la Zodiac a la zona industrial de Roses / Foto: Zodiac Española, SAU

Si la fàbrica Zodiac MilPro marxa de Roses es quedarien sense feina 240 persones de forma directa i es perdria un pes important en l’economia de la Vila

Els accionistes de la societat multinacional Zodiac MilPro  s’estan qüestionant el futur de la fàbrica d’embarcacions a Roses.

I el motiu és que la qualificació urbanística dels terrenys on està ubicada, a dia d’avui, continua sense resoldre’s, malgrat els esforços realitzats pels directius de la Zodiac MilPro, i les promeses rebudes de les administracions públiques.
Una situació anòmala per al qual, el gerent de la multinacional amb seu a Roses, Jordi Soler, ha assegurat que “preocupa i inquieta molt a la direcció central de la Zodiac a França, i, per tant, els  accionistes de la companyia s’estan replantejant el futur de la fàbrica de Roses”.

Cal assenyalar que la Zodiac MilPro dona treball actualment “a 240 persones de forma directa amb un pes important en l’economia de Roses, per les pernoctacions en hotels i les dietes en restaurants que fan servir sovint els tècnics, els comercials i els clients que de manera periòdica es desplacen a Roses” ha afirmat Soler.

Recordem que Zodiac Española (filial de ZODIAC MILPRO) va iniciar la seva activitat industrial a Roses als anys 1999/2000, fruit d’un acord amb el Govern de l’Ajuntament de Roses, encapçalat per Carles Pàramo, i hores d’ara, vint anys després, la qüestió de la qualificació urbanística, essencial per la continuïtat de l’activitat, continua sense solució.