La zona industrial de Roses és actualment legal i es poden comercialitzar les parcel•les

Plànol virtual de la zona industrial de Roses

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, afirma en el ple que l’Ajuntament no ignora cap sentència del Tribunal i que la zona industrial és legal

Zona industrial de Roses
Plànol virtual de la zona industrial de Roses

A principis del mes de març els ecologistes de la IAEDEN van portar a terme un acte de protesta a la zona industrial de Roses per denunciar que l’INCASOL i l’Ajuntament havien posat en procés de comercialització les parcel·les del polígon. Denunciaven que tant l’Institut Català del Sol com el consistori no podien posar en venda aquestes parcel·les “perquè hi ha una sentència del Tribunal Suprem del 2011 que anul·la el pla parcial que regulava l’ús industrial de la zona” , remarcant que dins els terrenys hi ha un espai “que funciona com a connector ecològic entre els Parcs Naturals dels Aiguamolls i el Cap de Creus”.

I en el ple ordinari del mes de març de l’Ajuntament de Roses, celebrat el passat dilluns, el portaveu del Gent del Poble-AM, Francesc Giner, es va fer ressò de la protesta per part de la IAEDEN preguntant que si és cert el que diuen com és què el consistori ignorava una sentència del Tribunal Superior de Justícia.

L’alcaldessa, Montse Mindan, va afirmar que en cap moment s’ha ignorat una sentència del TSJC explicant que els ecologistes van presentar, l’any 2002, un recurs en contra de l’aprovació del Pla Parcial de Roses que contemplava el desenvolupament de la zona industrial, “i mentre aquest recurs estava pendent d’una decisió judicial l’Ajuntament va aprovar un POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal), al qual no es va presentar cap al·legació, on respectava el corredor biològic que deien els ecologistes i no el posava dins l’espai de desenvolupament de la zona industrial”.

Mindan va afegir que “el TSJC va donar la raó als ecologistes i va declarar nul el Pla Parcial, però en canvi la zona industrial amb el connector ecològic fora queda aprovada amb el POUM”. D’aquesta manera és totalment legal i es pot comercialitzar.

Davant d’aquesta sentència els ecologistes han presentat un recurs de cassació al Tribunal Superior de Justícia, institució per sobre del TSJC, per aturar la zona industrial.

 

 

Exit mobile version