L’ACA adequa més d’un quilòmetre de llera del riu Orlina, al seu pas per Peralada

Agència Catalana de l'Aigua

Tram del riu Orlina on s'han efectuat els treballs

Els treballs garantiran el lliure flux d’aigua i minimitzaran possibles riscos  en cas d’avingudes

Agència Catalana de l'Aigua
Tram del riu Orlina on s’han efectuat els treballs

L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat recentment els treballs de manteniment i conservació de lleres en un tram del riu Orlina que transcorre dins el terme municipal de Peralada, a la comarca de l’Alt Empordà.

Els treballs, finançats íntegrament per l’ACA i executats per l’empresa pública Forestal Catalana SA, s’han concentrat en un tram d’1,1 quilòmetres de llera, concretament en el sector que transcorre entre la carretera GIP-6021 i  el carrer dels Tints.

L’actuació, que forma part de les actuacions en lleres fora de zona urbana, s’ha centrat en la retirada d’arbres morts i caiguts a la llera i els marges dels dos costats, així com també la reducció selectiva de la vegetació present en aquest tram. L’objectiu dels treballs s’ha centrat en garantir el flux de l’aigua i minimitzar riscos en cas d’avingudes. 

Actuacions en lleres previstes per al 2015

L’Agència Catalana de l’Aigua té previst destinar més d’un milió d’euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres aquest 2015.

Una partida de 400.000 euros s’està destinant per actuacions fora de zona urbana; 300.000 euros per actuacions concertades amb els ajuntaments (on l’ACA aporta el 80% de l’actuació i els consistoris beneficiats el 20% restant) per treballs dins de zona urbana i, finalment, 340.500 euros en actuacions d’emergència en lleres afectades per les ventades i riuades registrades durant la tardor de 2014.