L’ACA atorga una valoració excel·lent a les aigües de les platges de Roses

Platges de Roses

Embarcació amb el que el Port de Roses neteja la superfície de les aigues de les platjes

Roses manté la recollida de sòlids flotants a les aigües del litoral mantenint la valoració de l’aigua com a excel·lent

Platges de Roses
Embarcació amb el que el Port de Roses neteja la superfície de les aigues de les platjes

Durant els mesos d’estiu, l’Ajuntament de Roses manté les bones condicions del seu litoral amb la realització d’un servei de neteja de sòlids flotants a les seves platges. La valoració atorgada per l’Agència Catalana de l’Aigua durant el passat mes de juliol a l’estat de les zones de bany rosinques ha estat d’excel·lent.

Entre el 15 de juny i el 15 de setembre, l’empresa municipal Port de Roses realitza el servei de recollida de sòlids flotants, consistent en la neteja de les aigües properes a les cales i platges urbanes de Roses, des de Santa Margarida fins a l’Almadrava, incloent també el port pesquer, prop de 9 quilòmetres de litoral.

La periodicitat amb què es realitza el servei és de cinc dies a la setmana, durant 5 hores diàries als matins. Una embarcació “pelikan”, propietat de Port de Roses, realitza els trajectes programats prèviament en funció del vent i de les corrents i s’encarrega de recollir plàstics, fustes i altres objectes que resten en superfície, com ara meduses.

L’embarcació també està equipada amb un dispositiu de dispersió de taques d’hidrocarburs, fet que permet una ràpida intervenció en el cas de detecció de petits vessaments d’olis o gasoil.

Aquestes actuacions sumades al correcte funcionament del sistema de recollida i tractament de les aigües residuals urbanes han permès que la valoració realitzada de les platges de Roses pel Programa de vigilància i informació de l’estat de les zones de bany a Catalunya de l’Agència Catalana de l’Aigua, hagi estat d’excel·lent. L’Agència Catalana de l’Aigua és l’encarregada de vetllar per la qualitat de les aigües de bany, tasca que realitza a través de visites d’inspecció a les platges i de controls analítics de les aigües de bany d’acord amb els criteris que estableix la normativa vigent, facilitant, periòdicament, els resultats obtinguts a la ciutadania.

En el cas de Roses, els espais analitzats són Cala Montjoi, Almadrava, Canyelles Petites, platja dels Palangrers, platja de la Punta, platja del Rastrell-Nova i platja de Santa Margarida- Salatar, la totalitat de les quals han rebut la valoració d’estat de l’aigua excel·lent.