L’ACA denuncia una granja de Navata per abocar de manera il·legal purins al clavegueram

ACA

Granja de porcs

Inspectors de l’Agència han detectat deu abocaments de purins que van afectar el funcionament de la planta i a incrementar els seus costos d’explotació

ACA
Granja de porcs

L’Agència Catalana de l’Aigua ha iniciat els tràmits per denunciar una granja ubicada al municipi de Navata (Alt Empordà) per abocar purins a la xarxa de clavegueram. Aquest fet, que es va arribar a produir en una desena d’ocasions, va generar diversos problemes en el funcionament de la depuradora del municipi, incrementant els costos d’explotació de la planta.

Durant el 2016, inspectors de l’ACA han fet diverses inspeccions per detectar la procedència dels abocaments. Com a resultat de les accions dutes a terme i de la col·laboració amb l’empresa explotadora de la depuradora i  l’Ajuntament de Navata,  es va localitzar una granja de porcs que mitjançant una canonada abocava els purins de la fossa de recollida de purins de la granja a la xarxa de clavegueram municipal.

Un cop verificada la procedència dels abocaments i amb la presa de mostres, s’ha aixecat acta de denúncia al titular de la granja. Aquest ha manifestat que desconeixia aquesta connexió i que procedirà de manera immediata a iniciar les obres per evitar la sortida de purins al clavegueram.