L’ACA fixa una reserva d’aigua de 33 hm3 de l’embassament de Darnius Boadella entre abril i setembre

Eembassament de Darnius Boadella

Vista aèria de l'embassament de Darnius Boadella / arxiu

Aquest passat dimarts es va celebrar la comissió de desembassament de la presa Darnius Boadella, acordant una dotació de més de 27 hm3 per a les demandes de reg i més de 6 hm3 per a l’abastament urbà

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fixat una reserva d’aigua de més de 33 hm3 de l’embassament de Darnius Boadella (Alt Empordà), amb l’objectiu de garantir totes les demandes per al període comprès entre abril i setembre.

En la comissió de desembassament duta a terme aquest dimarts per via telemàtica, s’ha acordat una reserva de 27,3 hm3 d’aigua per a les necessitats de reg de la zona, i més de 6 hm3 per a les demandes domèstiques.

També s’ha establert el cabal ecològic del riu per als propers mesos, que oscil·larà entre els 173 i els 259 litres per segon. Tot i el compliment dels cabals fixats en l’actual pla de gestió, s’incrementarà el cabal de sortida de la presa fins als 360 litres per segon si es detecta l’assecament d’algun tram del riu Muga i sempre que l’embassament tingui un volum de reserves superior als 40 hm3 (66%).

Avui, l’embassament de Darnius Boadella està al 94,6% de la seva capacitat, amb prop de 58 hm3.