L’ACA garanteix la circulació de cabals retirant la vegetació acumulada i els residus en un tram d’una riera de Llançà

Agència Catalana de l'Aigua

La riera Valleta de Llançà després dels treballs

Els treballs s’han dut a terme a la riera Valleta, en un sector de 750 metres fora de la zona urbana de Llançà

Agència Catalana de l'Aigua
La riera Valleta de Llançà després dels treballs

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat diverses actuacions de manteniment i conservació de lleres en una riera que discorre fora de zona urbana dins el terme municipal de Llançà (Alt Empordà).

L’actuació s’ha dut a terme a la riera de la Valleta, en un tram de 750 metres que transcorre entre la carretera GI-612 i el final de la zona no urbana de la localitat, en el marc de la col·laboració entre l’ACA i l’Ajuntament de Llançà un cop analitzades les necessitats d’actuació al municipi.

Els treballs, que han tingut un cost aproximat de 15.000 euros, han consistit en la retirada de vegetació emergent, canyes, arbres caiguts, taps de vegetació i altres residus que s’han trobat en aquesta riera.

L’objectiu de les mesures executades en una àrea amb risc potencial significatiu d’inundació és, per una banda, garantir la lliure circulació de l’aigua per minimitzar el risc de desbordament en cas de riuades i, per l’altra, evitar la proliferació d’espècies vegetals invasores i el seu creixement a l’interior de la llera.