Inici Actualitat L’ACA incrementa el cabal de sortida de la presa de Darnius Boadella...

L’ACA incrementa el cabal de sortida de la presa de Darnius Boadella per a millorar la qualitat del riu la Muga

S’alliberaran fins a 28 m3/s d’aigua per a reperfilar la llera del riu Muga i recuperar els hàbitats

Des d’ahir fins aquest vespre s’alliberaran fins a 28 m3/s d’aigua per a reperfilar la llera del riu la Muga i recuperar els hàbitats

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està duent a terme una maniobra de cabals generadors des de la presa de Darnius Boadella, a l’Alt Empordà. L’objectiu d’aquesta mesura, que s’està fent des d’ahir al migdia fins aquest vespre, és generar una avinguda controlada per a millorar la qualitat del riu la Muga, reperfilant la llera i recuperant diversos hàbitats.

S’aprofita així l’alt volum de reserves per fer aquestes maniobres, que tenen com a objectiu millorar l’estat mediambiental del riu. S’està alliberant un cabal de fins a 28 m3/s, tenint en compte que abans de la maniobra s’estaven desembassant 7 m3/s des de la central hidroelèctrica. No està previst que la mesura pugui generar danys, tot i que es recomana precaució en guals i zones baixes.

Les maniobres de cabals generadors estan contemplades en la planificació hidrològica vigent (2016-2021) i es duen a terme sempre que les condicions ho fan possible, quan un determinat embassament té un alt volum de reserves i això no perjudica la garantia dels diferents abastaments. L’any 2019 es va dur a terme la primera maniobra de cabals generadors en el riu la Muga.

L’embassament de Darnius Boadella està al 85% de la seva capacitat, amb 52 hm3 d’aigua emmagatzemats.

Exit mobile version