L’ACA millora la seguretat de la presa de Boadella i del dic de tancament de la Mola Truncada

Agència Catalana de l'Aigua

Vista aèria de la presa de l'embassament de Darnius Boadella / Arxiu

S’han instal·lat mesuradors tridimensionals externs de juntes i planxetes de lectura directa de pèndols, que aporten informació sobre els moviments dels blocs que conformen cada presa

Agència Catalana de l'Aigua
Vista aèria de l’embassament de Boadella

L’Agència Catalana de l’Aigua ha desenvolupat diverses actuacions destinades a incrementar la seguretat de la presa de Boadella i del dic de tancament de la Mola Truncada, a la comarca de l’Alt Empordà. Els treballs duts a terme s’han centrat en optimitzar el sistema d’auscultació, el qual permet disposar dels valors de diferents paràmetres que estan directament relacionats amb el comportament deformacional de la presa i del seu fonament.

Per tant, les actuacions dutes a terme faran possible una millora en el control i seguiment de la seguretat de l’estructura de la presa i detectar, de forma anticipada, comportaments estructurals diferents als que es podrien correspondre a unes característiques estacionals determinades.

Cal destacar que s’han instal·lat mesuradors tridimensionals externs de juntes així com planxetes per a 2 pèndols directes, que aporten informació sobre els moviments dels blocs que conformen cada presa.