L’ACA treu a informació el projecte per ampliar la depuradora de Figueres

Agència Catalana de l'Aigua
Detall de la depuradora de Figueres

El projecte, pressupostat en 5,6 milions, pretén remodelar la instal·lació existent i construir un nou reactor, adaptant la planta a les necessitats actuals i futures i assolint la correcta reducció del nitrogen

Agència Catalana de l'Aigua
Detall de la depuradora de Figueres

Un any i quatre mesos després de licitar la redacció del projecte de millora de la depuradora de Figueres, l’Agència Catalana de l’Aigua, ACA, el posa a informació pública.
El 3 de novembre, tothom que estigui interessat en consultar els detalls tècnics del projecte, ho podrà fer presencialment a les oficines de l’ACA (tant les de Girona com les de la seu central a Barcelona) i a l’Ajuntament de Figueres, així com digitalment a través d’aquest enllaç.

El projecte, pressupostat en 5,6 milions d’euros, permetrà remodelar la depuradora existent al construir-se un nou reactor i decantador secundari que garantiran la correcta i eficient reducció de nitrogen, adaptant-se així als requeriments legals establerts per la UE. Les obres es completaran amb l’ampliació de la línia de tractament de fangs i un nou edifici de taller i deshidratació reubicat en un altre indret de la mateixa parcel·la.

L’actual instal·lació té capacitat per tractar 17.000 m3/dia i una població equivalent de 146.200 habitants que inclou les poblacions de Figueres, Vilafant, els nuclis de Vilatenim i Hostalets de Llers, així com també del polígon industrial de Santa Llogaia d’Àlguema)

La depuradora de Figueres es va posar en servei l’any 1981 amb una única línia de tractament i al 1993 es va ampliar construint una segona línia per depurar les aigües residuals.