L’activitat Pesca Turisme de Roses engega motors i Llançà se suma al projecte, que s’estrenarà amb 16 embarcacions

Pesca Turisme
Ferran Roqué, Montse Mindan, Carles Pàramo, Antoni Abad i Miquel Gotanegra

La iniciativa, pionera a tot el litoral espanyol, s’ha presentat avui en un acte a la Confraria de Pescadors, i ja té reserves fetes

Pesca Turisme
Ferran Roqué, Montse Mindan, Carles Pàramo, Antoni Abad i Miquel Gotanegra

El nou producte de Pesca Turisme de Roses ja és una realitat. Com ho és també que “Catalunya sigui la pionera a tot el litoral de la península en posar-ho en marxa” , com ha destacat el president de la Confraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad.

Aquest matí, s’ha presentat oficialment l’activitat a la mateixa Confraria de Pescadors rosinca.
Un projecte que “gran i innovador a on l’Ajuntament, la Confraria i l’Estació Nàutica s’agafen de la mà, de tal manera que l’Estació portarà la gestió de altres punts del Cap de Creus”.

Per la seva part l’alcalde de Roses ha destacat la gran importància de “la complicitat d’esforços” per tirar endavant aquesta iniciativa, que han impulsat conjuntament les dues entitats privades, Confraria i Estació Nàutica i l’administració pública, l’Ajuntament, i ha remarcat que l’activitat Pesca Turisme “oferirà als turistes una experiència autèntica, que permetrà conèixer una activitat molt important del nostre país”, ha manifestat.

Llançà se suma al Pesca Turisme de Roses i el nou producte s’estrena amb setze embarcacions

El nou producte de Pesca Turisme de Roses s’amplia amb la implicació també del sector pesquer de Llançà. Quatre embarcacions d’aquest municipi s’han sumat a les dotze embarcions de la Confraria de Pescadors de Roses que a partir de la setmana vinent oferiran activitats molt innovadores al voltant del sector. En aquest sentit, Gotanegra ha anunciat que “ja hi ha reserves fetes per a les sortides amb embarcacions”, que s’iniciaran en els propers dies, tant punt les condicions meteorològiques ho permetin.

La Generalitat de Catalunya, que va aprovar el decret sobre Pesca Turisme al juliol de l’any passat, també ha estat representada en la figura del director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, Ferran Roqué, que ha recordat que ell mateix prové d’una família de pescadors remarcant que “la societat cada cop valora més la natura, les feines artesanals i els retorns als orígens”.

Antoni Abad, com a president dels pescadors ha mostrat la seva satisfacció per la creació d’aquest nou Centre de Turisme Pesquer, perquè “donarà a conèixer la nostra feina, la feina dels pescadors a la societat en general i als turistes en particular”, però tot i això s’ha mostrat prudent quan ha dit “que no viurem els pescadors d’això, però és una bombolla d’oxígen pel sector”. El president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, ha indicat que l’objectiu és crear un nou centre pesquer Roses-Cap de Creus, que sigui un referent de la nova activitat. A l’acte també s’ha comptat amb la presència del president de l’Estació Nàutica de Vilanova, Carles Díaz.

Pesca Turisme
Un moment de la presentació del projecte Pesca Turisme

El nou centre de Turisme Pesquer a Roses contribuirà a donar un valor afegit al municipi. A partir d’ara es podrà viure l’experiència de sortir a pescar amb embarcacions d’artes menors i arrossegament, hi haurà noves línies de visites guiades al port de Roses i  també es podrà visitar una embarcació. A aquesta oferta se sumarà la possibilitat de descobrir l’entorn amb caiac, i un apartat de gastronomia i entorn patrimonial de gran interès. La iniciativa ja s’ha presentat als agents turístics i ha tingut una gran acceptació.

En relació a les sortides que es preparen de pesca, s’oferirà la possibilitat de viure experiències reals amb una jornada complerta de pesca, on es podran visualitzar totes les arts del sector i participar en les tasques que es porten a terme. Els pescadors es convertiran en protagonistes de la nova oferta turística i seran els encarregats de transmetre un seguit d’idees i valors per aprofundir en la seva feina i contribuir al seu coneixement i valoració.

El nou producte turístic permetrà reforçar la identitat del col·lectiu dels pescadors i difondre el patrimoni, les tradicions, els oficis, la gastronomia i la cultura vinculada al sector. També es vol difondre les relacions entre la qualitat del medi natural i les activitats humanes i divulgar la contribució de les dones en el sector pesquer. La Confraria de Pescadors serà la titular de la llicència del desenvolupament de l’activitat; l’Estació Naútica la responsable de la gestió i organització de l’activitat turística; l’Ajuntament de Roses serà l’encarregat de donar suport logístic, organitzatiu i recursos al projecte; i també s’implicaran empreses locals que realitzaran les activitats comercialitzadores sota el concepte de Roses vila marinera.