Suquet de peix de Rose

L’adequació tèrmica de les escoles públiques, proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius de Roses

Pressupostos Participatius de Rosesescolar a Roses
L'escola Narcís Monturiol en una imatge d'arxiu

Del 30 d’octubre al 15 de novembre els veïns i veïnes de Roses, majors de 16 anys i empadronats a la Vila, han pogut votar un màxim de tres projectes entre les 16 propostes finalistes

Aquest mes de novembre ha quedat decidit quin projecte s’inclou dins la partida pressupostària destinada als Pressupostos Participatius de Roses 2023. Després de tancar-se el període de votacions el dimecres 15 de novembre, la proposta ‘Adequar tèrmicament les escoles públiques per fer més suportables les onades de calor’ ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 611 vots. El percentatge de participació ha incrementat sis dècimes respecte l’anterior edició, situant-se al 5,76%.

Aquesta actuació, que té un cost estimat de 300.000€, és la que es desenvoluparà amb la partida del pressupost municipal que s’havia reservat pels resultats d’aquest procés participatiu.

Ester Navas, regidora de Participació Ciutadana, que agraeix a la ciutadania la seva participació, fa una valoració positiva d’aquesta assenyalant que “estem contents que els rosincs i les rosinques hagin participat més en la votació final, i a partir d’ara ens centrarem en treballar per a poder fer realitat la proposta guanyadora”.

Més de 1.000 rosincs i rosinques exerceixen el seu dret a vot

Del 30 d’octubre al 15 de novembre els veïns i veïnes de Roses, majors de 16 anys i empadronats a la Vila, han pogut votar un màxim de tres projectes entre les 16 propostes finalistes.
Així, fins a 1.003 persones –el que representa un 5,76% de participació– van fer arribar les seves votacions a través del web www.tudecideixesroses.cat, on van emetre un total de 1.983 vots

Pel que fa a la participació segons els grups d’edat dels votants, la franja d’edat entre els 31 i els 45 anys és la que ha pres part més activament en la fase de votació, representant un 44,23% del total de votants. La segueix la franja d’edat de 46 a 60 anys, amb un 25,67%; de 19 a 30 anys, 17,20%; més de 60 anys, 8,22%; i de 16 a 18 anys, un 4,69%. 

Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes van fer arribar 124 projectes al consistori. Totes les idees van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. Finalment, s’ha convocat una votació final per a escollir els projectes guanyadors d’entre les 16 propostes finalistes.

Clicant en el document adjunt podeu consultar el resultat de les votacions.