L’advocada Marta Busquets parla a Roses dels Drets de la dona en l’embaràs, els part i postpart

Un moment de la xerrada impartida per Marta Busquets sobre els Drets de la dona en l’embaràs, els part i postpart

Busquets va impartir aquesta xerrada dins els actes de commemoració a Roses del Dia Internacional de les Dones

Dins els actes programats per l’Ajuntament de Roses per commemorar el Dia Internacional de les Dones, aquest passat dissabte va ser el torn de l’Associació MaRoNeS de Roses. Entitat que ha volgut participar, com cada any, en la commemoració d’aquest dia perquè, segons assenyala la seva presidenta, Mari Expósito, “les dones que volen ser mares i les que ja són, també son dones, i com a tals necessiten fer-se escoltar com a persones amb drets humans, tant dins de l’àmbit sanitari com del social o laboral”.

Així, MaRoNeS, va organitzar una xerrada al Centre Cultural de Ca l’Anita, que sota el títol “Drets de la dona en l’embaràs, els part i postpart”, va anar a càrrec de l’advocada i activista en l’àmbit del feminisme i la maternitat i presidenta de l’associació Dona Llum, Marta Busquets.
Busquets va explicar que mentre exercia la seva professió es va quedar embarassada i va ser doncs quan va viure en primera persona que a les dones encinta se’ls vulnera els seus drets. L’advocada va aclarir quins són els drets que emparen a les dones, que poden demanar, com poden gestionar en les seves diferents etapes de estar embarassada, del moment de donar a llum i del post part; i com trobar recolzament per aconseguir que no es vulnerin els seus drets.
Una xerrada organitzada per l’Associació MaRoNeS que va servir per visibilitat la violència obstètrica des de la perspectiva dels drets humans, i que en acabar Marta Busquets d’impartir-la va esdevenir  un debat entre les i els assistents molt enriquidor.

Exit mobile version