Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

L’Aeroport de Girona – Costa Brava tindrà dos avions de base de Ryanair durant els mesos d’hivern

Diputació de Girona
Moment de la trobada entre la representant de Ryanair i les autoritats de les diferents institucions de Catalunya, així com de diferents agents socials i econòmics de Girona

En una trobada institucional a la Diputació de Girona, la companyia ha avançat que la seva activitat a la terminal s’incrementarà en un 70 % en relació amb el 2022

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, es va reunir ahir, a la seu de Ryanair amb la country manager de la companyia a l’Estat espanyol, Portugal, França i el Marroc, Elena Cabrera, per tractar la situació actual i futura a l’Aeroport de Girona – Costa Brava. 

A la trobada, també hi eren la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, així com diferents representants dels agents socials i econòmics de la demarcació i els membres de la Taula Gironina de Turisme. 

La representant de Ryanair hi va exposarels plans de la companyia aèria de cara als mesos d’hivern per a la terminal de Vilobí d’Onyar. Hi tindrà dos avions de base entre el novembre i finals de primavera, que faran quaranta-dues freqüències setmanals en nou destinacions arreu d’Europa. Això suposa un 70 % més d’activitat que l’any passat. 

El president, Miquel Noguer, va posar en valor aquest creixement de Ryanair aquest hivern, assenyalant que “hem d’anar pas a pas i fer créixer l’aeroport de manera sostinguda. Sempre hem destacat la seva importància estratègica per a la demarcació, no tan sols en l’àmbit receptiu de turistes, sinó per ajudar les empreses gironines a seguir amb el procés d’internacionalització i també els estudiants que fan Erasmus per Europa”. 

Per la seva part, Elena Cabrera va destacat el “potencial” de l’Aeroport de Girona – Costa Brava per continuar-hi lligats en el futur, i va recordar que “des que hi va arribar a finals del 2002, han donat servei a 47 milions de passatgers en aquesta terminal”

Durant l’any passat, van passar per l’Aeroport de Girona – Costa Brava un total de 1.313.923 passatgers. Aquest any, només en el període entre gener i setembre, ja s’ha superat aquesta xifra (1.332.007 passatgers).
Xifra que pot arribar “als 1,5 o 1,6 milions de passatgers a finals d’any”, va calcular el president Noguer.