L’AGE recapta 5.120 euros per a un projecte de prevenció de la violència de gènere

Moment de l'entrega de la recaptació aconseguida a la Fundació Ser.Gi.

Els diners es van recaptar a la desfilada solidària organitzada per l’Associació Gironina d’Empresàries a benefici de la Fundació Ser.Gi

Associació Gironina d’Empresàries
Moment de l’entrega de la recaptació aconseguida a la Fundació Ser.Gi

L’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) ha recaptat 5.120 euros amb la desfilada solidària que es va organitzar divendres al vespre al Teatre Municipal de Girona, que va omplir gairebé la sala teatral, superant així l’èxit de l’any passat, quan es van aconseguir 3.920 euros.

La presidenta de l’AGE, Maria Rosa Agustí, després d’agrair a l’Ajuntament de Girona el suport rebut, així com la presència a l’acte de l’alcaldessa Marta Madrenas, resta d’autoritats, patrocinadors i assistents la seva implicació, va afirmar que la implicació de les institucions com de la ciutadania “ens anima a continuar tirant endavant aquesta iniciativa i a seguir aportant el nostre gra de sorra per aconseguir una societat millor”. Un agraïment que va retornar Madrenas a l’AGE “per la gran tasca que fa”.

Els diners recaptats a la desfilada, en la que van participar 17 empresàries, sòcies d’AGE, es destinaran íntegrament al projecte “Joves, Adolescents i Violència de Gènere” de la Fundació Ser.Gi.

Un projecte que destaca la importància del treball educatiu en la franja d’edat d’entre els 12 i 16 anys, és a dir entre els joves que estan cursant l’ESO, ja que es considera que es tracta d’una etapa de la vida clau per poder inculcar valors i fer prevenció de la violència de gènere.
La Fundació Ser.Gi ha rebut en els darrers anys demandes explícites per tractar el tema del gènere en els instituts des de l’expertesa que té l’entitat en el treball amb joves en relació a temes com la convivència i els conflictes. La gerent de Ser.Gi, Isabel Lozano, va explicar que “uns 500 joves es podran beneficiar dels diners aconseguits amb la desfilada”, desvetllant que “la recaptació de l’any passat ha servit per donar un impuls al projecte d’habitatges per a dones afectades per violència de gènere”.  

I l’objectiu del nou projecte és “disminuir la probabilitat que la violència aparegui, intentant  transformar els entorns de risc i reforçant les capacitats i habilitats personals, amb l’objectiu de detectar a temps si es produeix una situació de violència i afrontar-la”, a la vegada que també es vol generar “la reflexió i el pensament crític sobre les pautes de relació per tal que les maneres de relacionar-se es basin en la igualtat, respecte, confiança i comunicació”, es va explicar durant l’acte.

La desfilada es va dur a terme per primer cop el 2016 en record a la periodista i sòcia de l’AGE, Cuca Mascort, que va organitzar una desfilada solidària el 2013. El 2016 passat es va recuperar aquesta iniciativa,  i l’any passat s’hi va sumat per primer cop el concurs.

Aquest any s’ha comptat amb la col·laboració de les associades Scarlatta Complements, Liu.Jo, Tua Misura, Obiols Vintage, Ingrid Moda, Noduka i ARC moda.

Exit mobile version