L’Agència Catalana de Consum organitza el novè concurs escolar sobre consum responsable

Consumópolis és el nom del concurs i els equips tenen fins al 5 de desembre per poder registrar-se

Agència Catalana del ConsumL’Agència Catalana del Consum organitza la novena edició del Concurs escolar 2013-2014 sobre consum responsable, amb el títol “Consumir entre pantalles” (Consumópolis 9) per als  alumnes del Cicle Superior d’Educació Primària i als alumnes d’Educació Secundària. Aquest concurs es desenvolupa en dues parts, en les quals els equips participants hauran de dur a terme diferents activitats.

La primera activitat consisteix en unes proves de caràcter pedagògic i lúdic que cal resoldre dins d’un joc interactiu anomenat Consumópolis 9, al qual es pot accedir a través de la pàgina web del concurs, www.consumopolis.es.  El període de registre dels equips s’acabarà el 5 de desembre. La participació en el joc es realitzarà durant el període comprés entre el 24 d’octubre i el 16 de gener de l’any vinent.

La segona activitat és un treball en equip consistent en el disseny, l’elaboració i la presentació d’un cartell publicitari per fomentar l’ús responsable de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), des d’Internet fins a les xarxes socials, els mòbils i les tauletes. El termini per a la presentació del cartell finalitzarà el 27 de febrer de l’any vinent.

Els guanyadors del primer premi de cadascuna de les categories de la fase catalana optaran directament als premis de la fase estatal, competint amb la resta de guanyadors de les altres comunitats autònomes. Cada any diversos centres educatius de la comarca participen en aquest concurs i, en algun cas, n’han resultat guanyadors com és el cas de l’escola Maria Àngels Anglada de Figueres.