L’Agència Catalana de l’Aigua finalitza la neteja de les lleres afectades per l’últim incendi de l’Empordà

Incendi forestal de l'Empordà

Zona afectada per l'incendi forestal de l'Empordà al novembre passat / Foto: arxiu

Amb aquestes actuacions, desenvolupades en un total de 8,5 quilòmetres lineals de lleres, es recuperarà la totalitat de la secció hidràulica dels cursos fluvials, donant així una major capacitat de desguàs de les lleres

Incendi forestal de l'Empordà
Zona afectada per l’incendi forestal de l’Empordà al novembre passat / Foto: arxiu

L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat els treballs de manteniment i conservació de lleres en els cursos fluvials afectats per l’incendi registrat a mitjans de novembre a l’Empordà.

Les actuacions, aprovades per via d’emergència i que han tingut un cost d’uns 41.200 euros, s’han dut a terme en els termes municipals de Vilopriu, Foixà, Colomers i Jafre, concretament en 7 rieres i torrents (riera de Vilopriu, torrent dels Pins, torrent dels Gorgs, torrent dels Horts, riera de Llisquet, riera de Rupià, riera Mas Perdut i les Torrenteres) i també en un tram del riu Ter.

Els treballs, desenvolupats en un total de 8,5 quilòmetres lineals de lleres, han consistit en la retirada i trituració de les canyes, així com també la retirada i trossejat d’arbres a la llera dels cursos fluvials.

Amb aquestes actuacions s’ha recuperat la totalitat de la secció hidràulica dels cursos fluvials, donant així una major capacitat de desguàs de les lleres.