L’agost començarà amb més calor

Arriba l'agost amb més calor

A partir de dimecres es preveu un augment de la temperatura que donarà lloc a un nou episodi de calor

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la profunda depressió situada a l’oest de les Illes Britàniques afavorirà l’arribada d’una massa d’aire càlid que afectarà la Península Ibèrica. Això donarà lloc a una progressiva pujada de la temperatura a partir de dimecres.

Les figures següents mostren la temperatura prevista a 1500 metres d’altitud (850 hPa) per dijous 1 i divendres 2 d’agost. L’evolució de la temperatura a 850 hPa és un bon indicador del comportament de la temperatura en superfície, però no hi ha una correlació directa entre elles, ja que aquesta també depèn d’altres factors meteorològics, com per exemple, del règim de vents. En colors vermells s’aprecia com la massa d’aire càlid emergirà del nord d’Àfrica i afectarà la Península Ibèrica i fins i tot el sud de França:

Arriba l'agost amb més calorArriba l'agost amb més calor

L’augment de la temperatura serà progressiu durant els propers dies i l’episodi de calor s’allargarà fins la setmana vinent. La predicció indica que a partir de dijous s’arribi a valors de temperatura màxima entre 35 i 38 ºC a Ponent i Terres de l’Ebre (puntualment per sobre), entre 32 i 37 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 28 i 32 ºC al litoral.

Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per calor per dijous 1 i divendres 2 d’agost de 2013.