L’Agrupació Eurostar fa donació a FADIR d’un vehicle adaptat valorat en uns 30.000 €

Eurostar
El drector de FADIR, Manel Pons (esquerra) i el president del Club Rotary Roses-Empuriabrava, durant l'entrega simbòlica del vehicle

Roses acull durant aquest dies la reunió anual de l’Agrupació Eurostar dels seus 7 Club Rotary socis d’arreu d’Europa

Eurostar
El drector de FADIR, Manel Pons (esquerra) i el president del Club Rotary Roses-Empuriabrava, durant l’entrega simbòlica del vehicle

L’Agrupació Eurostar és una entitat informal de 7 clubs Rotary socis d’Europa que es reuneixen cada any per realitzar accions conjuntes a benefici de les necessitats que es troben en cadascú dels seus territoris.
La reunió fundacional de l’Eurostar es va portar a terme l’any 1994 a la població francesa de Dijon. A l’any següent quan es va celebrar a Neufchateau, Bèlgica es va decidir establir aquestes reunions anualment.

El Club Rotary Roses-Empuriabrava és un dels 7 socis membres d’aquesta Agrupació Eurostar, que aquest any 2014 celebra a la Vila rosinca la seva reunió anual amb la presència del 6 restants Rotary Club, originaris de França, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Suïssa i Romania.

Son 7 socis que cada any celebren en un país diferent, i de manera rotativa, l’Eurostar. Així, que a Roses aquesta trobada se celebra cada set anys.
Als 2000 els Rotary Club van donar un vehicle adaptat a la Fundació ALTEM, al 2007, van equipar les aules del Centre Escolar Empordà amb l’objectiu que els seus estudiants puguin formar-se de manera adient, i enguany ha estat una altre vehicle adaptat, una furgoneta Jumper de Citroen, valorada en uns 30.000 euros, que van fer entrega ahir a la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses, FADIR, “cada any s’escull democràticament una entitat o associació del territori que tingui una necessitat. Enguany sen’s va presentar quatre projectes que, per votació, va sortir ajudar a FADIR”, va assenyalar el president del Club Rotary Roses-Empuriabrava, Pere Gotanegra. Una donació que enguany ha estat més important degut a que “com se celebra a Roses l’Eurostar, el nostre club rep l’aportació del altres Rotary membres d’aquesta agrupació i hem pogut fer donació de una furgoneta adaptada.
La donació va ser de manera simbòlica ja que com al vehicle se l’ha de fer una sèrie de canvis per adaptar-lo a les necessitats dels persones que hi viatjaran en ell, no estarà disponible “fins a finals de juliol o principis d’agost”.

El director de la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses, Manel Pons, va agrair “de manera especial”, aquesta donació perquè “representa molt per a la comunitat de discapacitats i persones amb poca mobilitat de la població, ja que aquests vehicles tenen una data de caducitat i s’han d’anar renovant. Per això, aquesta donació representa ni més ni menys que poder donar continuïtat a un projecte, que és del transport adaptat”.

Eurostar
D’esquerra a dreta: Josep de Frutos, Montse Mindan, Robert Dunning, Joaquim Cusí i Joan Ortenis durant l’acte de benvinguda de l’Eurostar

La reunió Eurostar dels Club Rotary a Roses va començar el passat dijous amb el còctel de benvinguda a l’hotel Coral Platja de la Vila, on l’alcaldessa, Montse Mindan, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a les més de 100 persones congregades, i d’agrair a les entitats rotaries europees, en general, i la de Roses-Empuriabrava, en particular “la seva col·laboració, que en aquest poble sempre ha estat important i generosa”, recordant que fa 7 anys també va ser ella la que els va donar la benvinguda, remarcant “que el més important es veure després el resultat, és a dir, que els diners es gasten en allò que es diu, i que sempre és per als col·lectius que més el necessiten”.

L’Eurostar finalitzarà demà, diumenge, després que aquesta mateixa nit tots els socis del respectius Rotary Club gaudeixin aquesta nit d’un sopar de gala al Castell de Peralada.