L’Ajuntament de Palau-saverdera congela les ordenances fiscals per a l’exercici 2015

Ajuntament de Palau-saverdera

Ajuntament de Palau-saverdera

L’únic impost que s’ha modificat Palau-saverdera ha estat l’IBI, que s’ha baixat un 0,09%

Ajuntament de Palau-saverdera
Ajuntament de Palau-saverdera

Les ordenances fiscals que aplicarà l’Ajuntament de Palau-saverdera durant l’any que ve mantindran els mateixos valors que han tingut aquest any. L’única modificació aprovada provisionalment per l’equip de govern és la reducció de l’IBI.

L’Ajuntament de Palau-saverdera, en sintonia amb les dificultats econòmiques que travessa molta gent, fa un esforç pressupostari per congelar les ordenances fiscals de cara a l’any que ve, a excepció feta de l’IBI, que baixa perquè baixa el seu gravamen del 0,99% al 0,90%.

L’Ajuntament va pactar fa uns mesos amb la Gerència Territorial del Cadastre fer una actualització de valors cadastrals progressiva amb coeficients d’actualització que s’aniran aplicant any a any. Els valors cadastrals actuals estan basats en la ponència del 1989 i, amb aquest acord entre les parts, s’aniran posant al dia de mica en mica.

El coeficient d’actualització aprovat per l’Estat pel 2015 és del 1,11 i per compensar aquesta pujada, i que pràcticament no afecti a la butxaca dels contribuents, l’Ajuntament ha decidit moure fitxa amb l’IBI, que passarà del 0,99% del valor cadastral al 0,90%.

A tall d’exemple, podem agafar una casa que tingui un valor cadastral de 100.000 euros, que aquest any ha pagat 990 euros d’IBI (amb un gravamen del 0,99%). L’any que ve, la mateixa casa tindrà un valor cadastral de 111.000 (amb el coeficient estatal de l’1,11) i pagarà 999 euros d’IBI (amb un gravamen del 0,90%).

Tal com ja s’ha aplicat aquest any, tothom qui ho sol·liciti a l’àrea de Recaptació de l’Ajuntament podrà ajornar el pagament de l’IBI del proper exercici fins a final del 2015 o bé fraccionar el pagament en diverses quotes, sense haver de pagar cap tipus d’interès.

L’alcalde, Narcís Deusedas, ha explicat que l’equip de govern treballa per ajudar a tothom en aquests moments complicats i que, en paral·lel a aquesta rebaixa en l’IBI, durant el 2015 s’incrementaran les ajudes socials que dóna l’Ajuntament a les persones que més ho necessiten.