L’Ajuntament de Roses destina més de 140 mil euros a les entitats socials de la Vila

Ajuntament de Roses
La regidora d'Acció Social, Esther Bonaterra, i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, fent públic les subvencions que l'Ajuntament de Roses destina a les entitats socials aquest 2019

En total són 9 subvencions que l’Ajuntament atorga a projectes socials de Roses per un import de 141.600 €

La Fundació Roses Contra el Càncer, FADIR, ALTEM, les dues associacions d’avis del Casa del Mar i del Casal del Pescador, Càritas Parroquial, Creu Roja, Tramuntanets i el Centre de Distribució d’Aliments (gestionat per Càritas) són les entitats socials beneficiàries d’aquestes subvencions atorgades per l’Ajuntament de Roses per aquest anys 2019.

La regidora d’Acció Social, Esther Bonaterra, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha presentat aquest matí els projectes i entitats que rebran aquestes subvencions. L’ajut de major import, amb 30.000 €, es destina al Centre de Distribució d’Aliments de Càritas. Tal i com ha explicat la regidora, “aquest import es destina concretament per a l’adquisició de productes considerats imprescindibles, l’anomenat cistell bàsic, que es posen a disposició de les famílies usuàries del servei”.

Dues de les subvencions atorgades es destinen al transport adaptat. La Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses (FADIR) rep la quantitat de 27.000 € en concepte de manteniment d’activitats de l’entitat i del transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i per a malalts oncològics. Per la seva banda, Fundació ALTEM rep la quantitat de 18.000 € per a la línia regular de transport adaptat que l’entitat realitza entre Roses i les seves instal·lacions de Figueres.

El Casal de lleure per a infants i joves amb discapacitat organitzat per Tramuntanets durant l’estiu rep una col·laboració de 23.000 €, mentre que l’atenció psicosocial a les persones malaltes de càncer i a les seves famílies i les activitats de sensibilització realitzades per la Fundació Roses Contra el Càncer, reben un ajut de 11.000 €.

Una altra de les entitats reconegudes per la seva tasca assistencial és Creu Roja, que rep una subvenció de 10.000 € per a projectes d’atenció a la gent gran, com ara acompanyaments, seguiment social i assessorament personalitzat, préstec o donació de productes de suport, trucades de proximitat i activitats grupals.

Càritas Parroquial rep una altra partida de 10.000 € pel seu servei d’acollida i acompanyament per a famílies en situació de risc d’exclusió social del municipi i pel Servei d’Intervenció Educativa (SIE), que ofereix suport social i educatiu a infants i joves amb dificultats en el seu procés escolar.

Per últim, les dues associacions d’avis de Roses, la Casa del Mar i el Casal del Pescador reben cadascuna un ajut de 6.300 € per la realització de les activitats culturals i recreatives programades durant aquest 2019 i per la promoció de l’envelliment actiu i saludable dels seus participants.

Esther Bonaterra ha destacat també que “l’Àrea d’Acció Social, Igualtat de Gènere i Nova Ciutadania de l’Ajuntament destina cada any 100.000 € a prestacions d’urgència social i 25.000 € al programa d’ajuts a famílies monoparentals”. La suma de tots aquests imports “permet parlar d’una partida total de 265.000 euros destinada a subvencions en matèria de prestacions socials, amb les quals es complementen els serveis assistencials que l’Ajuntament ofereix directament”, ha remarcat Bonaterra.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per la seva banda, ha volgut destacar “el reconeixement i agraïment del consistori envers la tasca que desenvolupen les diferents entitats subvencionades”, fent incís en “la important aportació que realitzen en atenció a persones i col·lectius vulnerables, així com en la detecció de possibles casos d’exclusió social”. Ha manifestat també la voluntat municipal per continuar treballant en aquesta línia de col·laboració, subvencionant els diferents projectes de les entitats i continuant treball coordinadament amb elles a través de l’Àrea de Benestar Social.