L’Ajuntament de Roses distribueix les targetes moneder als alumnes amb beca menjador

Aquestes són les targetes moneder que ha distribuït l'Ajuntament de Roses

Targetes moneder amb un actiu de 40 € per donar de menjar, amb els àpats corresponents al servei de menjador, durant 10 dies inicialment

Aquest matí, diferents regidors l’Ajuntament de Roses i personal voluntari han començat la distribució de les targetes moneder elaborades per la Generalitat de Catalunya per garantir que els alumnes beneficiaris de beques menjador, puguin continuar rebent aquest ajut durant el temps que els centres educatius estiguin tancats a causa del COVID- 19.

Unes targetes moneder que “són molt importants perquè garanteixen als nens i nenes de famílies vulnerables l’àpat diari que hi tindrien com si fossin a l’escola”, ha manifestat l regidora d’Acció Social, Igualtat de Gènere i Nova Ciutadania, Esther Bonaterra.

Les targetes, que ja estan activades, es poden fer servir en qualsevol establiment per a la compra d’aliments.

Al llarg del cap de setmana, l’Ajuntament ha contactat amb  les famílies beneficiàries per informar-les del sistema de repartiment de les targetes, que s’ha dut a terme aquest matí al Teatre Municipal de Roses atenent les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries. En total s’han citat uns 400 beneficiaris en  diferents franges horàries al llarg del matí per evitar l’acumulació de persones, mantenint la distància de seguretat i les mesures d’higiene.
Aquesta distribució de les targetes moneder entre les famílies beneficiaries “és una mostra, un cop més, que des de l’administració local hem demostrat que estem a primera línia, ja que quan la Generalitat o d’altres institucions necessiten tutelar o donar una resposta als ciutadans ho fan a través dels Ajuntaments”, ha afirmat el regidor d’Ensenyament, Marc Danés.

Les targetes moneder estan carregades amb els àpats corresponents al servei de menjador dels dies que, inicialment, resten tancats els centres educatius. La càrrega està feta a raó de 4€/dia/infant. En cas que les mesures de  tancament de les escoles i dels centres oberts es perllonguin, la recàrrega de diners pels dies corresponents es farà automàticament. Per tant, “els beneficiari no han de llençar la targeta un cop s’hagin esgotat els 40€, perquè es tornaran a recarregar”, ha assenyalat Bonaterra.

En els casos de les famílies amb qui no s’ha pogut contactar o no han pogut desplaçar-se aquest matí al teatre, l’entrega es farà a domicili.