L’Ajuntament de Roses dóna suport a la Consulta del 9-N

Ajuntament de Roses

Per majoria va aprovar l'Ajuntament de Roses donar suport per a la celebració de la Consulta

Amb 17 vots a favor i 3 en contra Roses va aprovar que Catalunya pugui decidir el 9 de novembre

Ajuntament de Roses
Per majoria va aprovar l’Ajuntament de Roses donar suport per a la celebració de la Consulta

L’Ajuntament de Roses es va sumar, ahir a la nit en una sala de plens a vessar a la petició per portar a terme un consulta sobiranista el pròxim 9 de novembre. La moció, impulsada per de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), va ser aprovada en la sessió plenària celebrada amb caràcter extraordinari per 17 vots a favor (CiU, PSC, Gent del Poble i Regidors No Adscrits) i 3 en contra (PP).

Roses, d’aquesta manera, es va sumar als més de 300 municipis d’arreu Catalunya que van donar suport ahir a la celebració de la Consulta, i als més dels 600 ajuntaments que, durant els plens que celebraran tant de caràcter ordinari com extraordinari, ho faran al llarg de la setmana.

Amb aquesta moció, l’Ajuntament va acordar, segon va esmentar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, “mostrar el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics. Donar ple suport al president i el govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria”.
Un acord que en un període de 5 dies serà comunicat al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, a la presidenta del Parlament, Núria Gispert i als grups parlamentaris, així com a l’AMI i l’ACM.

Ajuntament de Roses
Dani Abad fa entrega a Montse Mindan de les signatures de les entitats i associacions de Roses en suport de la Consulta

El portaveu del PSC a la corporació municipal, David Beltran, va recordar en el seu torn de paraula la consulta celebrada la setmana passada a Escòcia, assenyalant que aquest país “ens ha donat una lliçó. No seran independents, per què no han volgut, però han sigut lliures per decidir, Madrid, prengui nota!”. Beltran va finalitzar les seves paraules felicitant “a tots els catalans per la Diada del 11 de Setembre, donant una lliçó de festivitat i de normalitat democràtica, i en especial als rosincs”.
El portaveu de Gent del Poble, Francesc Giner, també va assenyalar que “el nostre partit sempre dona suport incondicional a aquestes iniciatives per a que, primer, Catalunya pugui decidir el seu futur celebrant la consulta, i segon, si la societat catalana ho decideix, assolir la independència”.

A l’acabar tots els representants polítics han sortit al carrer a on hi havia una cinquantena de persones satisfetes per la decisió pressa en el ple de l’Ajuntament. I a les mateixa porta, el president de l’ANC Roses, Dani Abab, ha fet entrega a l’alcaldessa de les signatures de suport de les entitats i rosinques a favor de la Consulta. Unes signatures que Montse Mindan ha d’entregar al president de la Generalitat el proper 4 d’octubre.