L’Ajuntament de Roses i el càmping Salatà reconeguts amb una menció EMAS

Premis EMAS

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan amb el conseller Santi Vila, el regidor Carlos López i el tècnic Eduard Juandó

El conseller Vila ah presidit el lliurament dels premis EMAS 2014, que reconeixen el millor comportament ambiental de les empreses

Premis EMAS
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan amb el conseller Santi Vila, el regidor Carlos López i el tècnic Eduard Juandó

Aquests premis, organitzats pel Club EMAS, en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, dels qual s’ha celebrat avui la sisena edició, reconeixen l’esforç realitzat per les organitzacions que tenen implantat el sistema voluntari de gestió ambiental europeu EMAS, més enllà del compliment de la legislació, rebent l’Ajuntament de Roses i el càmping Salatà, del Grup Terraza, una menció en reconeixement a que porten 10 anys d’esforç en favor del medi ambient i de la qualitat ambiental.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que ha presidit avui l’acte celebrat a l’hospital de Sant Pau de Barcelona ha fet entrega d’aquesta menció a l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que ha estat acompanyada del regidor de Medi Ambient, Carles López i el tècnic de l’Ajuntament, Eduard Juandó.

Així mateix, l’empresari rosinc i gerent del càmping Salatà, Miquel Gotanegra, ha estat l’encarregat de rebre de part del conseller Vila la menció EMAS.

L’objectiu d’aquests premis és representar un estímul per a la millora del sistema, una oportunitat per a la innovació, tant en la gestió com en la comunicació, i per veure reconegudes les accions dutes en terme en el marc de la gestió ambiental de les organitzacions EMAS.

Llistat d’organitzacions amb 10 anys d’EMAS (2003-2014):

Nom de l’empresa Localitat
Transformadora de Etileno AIE Tarragona
Hospital Sant Joan de Déu Esplugues de Ll.
Explotacions hoteleres del Salatà, SL (Càmping Salatà) Roses 
Apli Paper, SAU Barberà del V.
Col·legi d’Aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació de Barcelona Barcelona
Ajuntament de Roses Roses
Paver, SL Granollers
Construcciones y tubos metálicos Rélem, SURL Granollers
Viuda de Lauro Clariana, SL Plantes de Molins de Rei, Castellbisbal, Sant Boi de Llobregat i Barcelona

 

El Club EMAS

Premis EMAS
Miquel Gotanegra, gerent del càmping Salatà ha rebuit la menció de mans del conseller Santi Vila

El Club EMAS és una associació privada, sense ànim de lucre, formada per empreses i altres organitzacions de diferents sectors i dimensions que tenen en comú la voluntat de millora ambiental, materialitzada amb la participació en el sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals (EMAS), l’abast del qual inclou, com a mínim, un centre ubicat a Catalunya.

300 de les 4.000 organitzacions registrades EMAS a tot Europa es troben a Catalunya i representen més d’una quarta part dels registres de tot l’Estat

A Europa existeixen més de 4.000 organitzacions registrades EMAS, de les quals unes 300 es troben a Catalunya, xifra que suposa un 26% del total de registres EMAS de l’Estat espanyol. El Club EMAS, que es va crear el dia 6 de juny de 2006, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, va constituir una iniciativa pionera a la Unió Europea. Les empreses i organitzacions que formen part del Club EMAS es caracteritzen per l’esforç voluntari en defensa del medi ambient més enllà del compliment de la legislació ambiental. Des del seu inici, l’associació ha col·laborat amb la Direcció General de Qualitat Ambiental per  difondre els avantatges dels sistemes de gestió ambientals com a eines de gestió empresarial que cerquen l’optimització dels recursos energètics, la reducció en l’ús de l’aigua i la minimització de residus i d’emissions contaminants.