L’Ajuntament de Roses lliura el guardó de millor esportista rosinc del 2012 al jove tennista Eduard Güell

L'alcalde Carles Pàramo, el tennista Eduard Güell i la regidora d'Esports, Anna Jorquera

En un acte simbòlic l’alcalde de Roses, Carles Pàramo i la regidora d’Esports, Anna Jorquera, han fet entrega del guardó al tennista Eduard Güell que l’acredita com a millor esportista rosinc de l’any 2012

L'alcalde Carles Pàramo, el tennista Eduard Güell i la regidora d'Esports, Anna Jorquera
L’alcalde Carles Pàramo, el tennista Eduard Güell i la regidora d’Esports, Anna Jorquera

La celebració de la I Nit de l’Esport de Roses es va celebrar el 29 de setembre de l’any passat. Una cerimònia organitzada per l’Ajuntament de Roses per tal de recuperar la Festa de l’Esport, de la qual només es va celebrar un cop al 2007, i homenatjar així els esportistes rosincs pel seu esforç i abnegació a la recerca del seus èxits esportius.

Eduar Güell no va poder assistir a l’acte perquè per aquelles dates estava en plena competició d’un torneig de tennis. Per això aquest cap de setmana, que el jove Eduard es troba lliure de compromisos esportius, ha pogut rebre el guardó, dissenyat pel artista Sánchez-Santiago, que l’acredita com a millor esportista rosinc del 2012.

L’alcalde de Roses, Carles Pàramo i la regidora d’Esports, Anna Jorquera han estat els encarregats de lliurar-li el guardó. Un premi, “que no l’identifica como el millor, sinó com l’exemple a seguir pels joves esportistes de Roses per assolir els seus objectius”, ha significat l’alcalde. Eduard Güel s’ha mostrat content al rebre el guardó al  manifestar que “és un orgull ser escollit el millor esportista del teu poble, que et reconeguin la teva tasca a casa teva”.

Per la seva banda, la regidora d’Esports ha remarcat que “aquest premi té un valor afegit perquè va ser la resta d’esportistes que estaven nomenats els qui van decidir que fos l’Eduard qui se l’emportés”.

Eduard Güell

Eduard és un jove rosinc de 14 anys, enguany farà 15, que ja ha estat campió d’Espanya de tennis sub-13 e infantil, campió d’Europa per equips formant part de la selecció espanyola infantil i actualment és el 3er en el rànquing europeu a la seva categoria.

El jove tennista rosinc s’entrena i estudia durant la setmana al CAR de Sant Cugat i els caps de setmana es dedica a competir en diferents tornejos. Els dies que no té competició ni obligacions escolars s’escapa cap a Roses, com així ha passat aquest cap de setmana.

Enguany és una temporada molt important per a l’Eduard, ja que “he fer el canvi de la categoria infantil a cadet, i és difícil perquè m’hauré d’enfrontar a rivals de major edat”, ha remarcat el tennista.

Entre els seus objectius per aquest 2013 és quedar entre els 10 primers del rànquing en el circuit sub-16 i agafar punts dins el circuit sub-18.