L’Ajuntament de Roses torna a ser guardonat pels serveis d’administració electrònica que ofereix a la ciutadania i les empreses

Premi Administració Oberta

L'alcaldessa Montse Mindan amb el reconeixement atorgat pel Consorci AOC per la gestió de l'administració electrònica

Roses se situa entre els 10 millors municipis de tot Catalunya d’entre 5.001 i 20.000 habitants en la gestió de l’administració electrònica

Premi Administració Oberta
L’alcaldessa Montse Mindan amb el reconeixement atorgat pel Consorci AOC per la gestió de l’administració electrònica

L’Ajuntament de Roses ha tornat a ser distingit, després que l’any passat obtingués el primer premi, amb el Reconeixement Administració Oberta. Distinció que va rebre l’alcaldessa Montse Mindan, dimecres a la tarda, en el decurs del II Congrés de Govern Digital que es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Els Reconeixements d’Administració Oberta distingeixen els ens locals que han destacat en la implantació i en els serveis d’administració digital que ofereix als seus ciutadans i organitzacions. Inclouen set categories, sis d’elles per a ajuntaments segons el nombre d’habitants, i una per a Consells Comarcals.

I l’Ajuntament de Roses ha estat distingit dins la categoria d’ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants, “és un orgull estar dintre dels 10 municipis de Catalunya, a la nostra categoria, que millor està treballant en l’administració electrònica”, ha destacat l’alcaldessa.

Els premis s’atorguen d’acord amb els indicadors objectius que recull el Consorci AOC, (Administració Oberta de Catalunya) analitzant les pàgines web dels ens locals i l’ús dels serveis del mateix Consorci. Es valora que l’Ajuntament o Consell Comarcal disposi de carpeta ciutadana, tingui seu electrònica, ofereixi perfil del contractant, permeti tràmits en línia, enviï notificacions electròniques, accepti factures electròniques, intercanviï dades d’altres administracions, sigui entitat de registres T-CAT o IdCat; tingui un portal de transparència al seu web o disposi de Finestreta Única Empresarial Local, entre altres aspectes.

L’Ajuntament de Roses va ser el primer de tot Catalunya (en la seva categoria d’habitants) en apostar per la implementació de l’administració electrònica, d’aquí el premi rebut l’any passat, “perquè vam voler veure amb quins problemes es trobaríem, i va ser una decisió encertada ja que aquest any, quan és obligatori per als ajuntaments oferir una gestió digital, no hem d’estar pensant com hem d’implementar-ho, sinó com hem d’introduir les novetats en administració electrònica que van sorgint”.

L’objectiu de Roses és implementar l’administració electrònica en la seva totalitat

Aquest nou reconeixement per part del Consorci AOC deixa palès que la gestió en administració electrònica per part de l’Ajuntament de Roses no es va quedar no només en ser els pioners, ja que segons Montse Mindan, donat a que “la mateixa ciutadania s’està acostumant a fer-ho d’aquesta manera, anem cap a la totalitat de la implementació de l’administració electrònica i  nosaltres intentarem mantenir aquest ritme de ser punters en aquest àmbit dins els municipis de Catalunya”.