L’Ajuntament de Roses vol saber l’opinió de la ciutadania respecte dos temes d’interés municipal

Vila de Roses

L’Ajuntament de Roses va obrir ahir dues consultes ciutadanes per recollir l’opinió, propostes i suggeriments dels veïns i veïnes de la Vila respecte a  la nova Ordenança de Civisme i les contribucions especials corresponents a la urbanització del carrer Camí Turó de l’Ullastrell

Vila de RosesRespecte aquest dos temes d’interès municipal l’Ajuntament de Roses vol comptar amb l’opinió, la visió dels vilatans. Un d’aquests temes de consulta fa referència a l’Ordenança de Civisme per fomentar i garantir la convivència ciutadana al municipi, actualment en estudi i tramitació, la qual s’encarregarà de regular la convivència veïnal i l’ús dels espais i les vies públiques.

L’objectiu d’aquesta reglamentació és fomentar el respecte pel mobiliari urbà, els carrers, les places i la via pública en general, així com per les pròpies persones, potenciant relacions basades en la convivència i el respecte individual i col·lectiu i tenint en compte la diversitat de costums i de cultures que han de regir entre el veïnatge.

L’altra tema que es va obrir ahir a la participació de la ciutadania, és la corresponent a les contribucions especials per executar la urbanització del carrer del Camí Turó de l’Ullastrell, obres que suposaran la renovació de les xarxes de serveis (aigua potable, xarxa elèctrica, telefonia, clavegueram, enllumenat) i la pavimentació del carrer.

En ambdós casos, les consultes estaran obertes des d’avui, 17 de juliol, fins al 17 d’agost (inclòs). Les persones interessades a fer aportacions, poden fer-ho a través de l’apartat Participació Ciutadana de la pàgina web municipal, www.roses.cat, així com a través de l’aplicació Roses Smart, disponible per a dispositius mòbils. El procediment en els dos casos és molt senzill, ja que només cal triar la consulta desitjada, indicar nom i correu electrònic, i redactar a continuació el text amb les aportacions que es vulguin realitzar.

Amb aquests procediments, el consistori segueix apostant per una política que apropa els veïns i veïnes de la població a la presa de decisions públiques, mitjançant mecanismes de participació que fomenten una relació transparent amb l’administració i la incorporació de la societat civil en objectius col·lectius.