L’Ajuntament de Roses ofereix als seus ciutadans la collita de les oliveres municipals per als propers 5 anys

Ajuntament de Roses

Olivera municipal de Roses

En total s’ofereixen 368 oliveres que poden optar els empadronats des de fa 5 anys i que es trobin en situació d’atur o jubilació

Ajuntament de Roses
Olivera municipal de Roses

L’Ajuntament de Roses és propietari d’un total de set olivars situats al terme municipal de la població, concretament al camí del Cementiri, a la carretera de les Arenes, a la Gran Via Pau Casals, al carrer Solsonès i a la carretera de Roses a Cadaqués. En el seu conjunt, els terrenys superen els 35.000 m2 i comptabilitzen un total de 368 oliveres.

Des de fa un anys, el consistori licita les autoritzacions per a la recollida d’olives a les finques municipals. En el moment actual, s’acaba d’obrir el període de presentació de sol·licituds per a les temporades 2015-2020. D’aquesta manera es vol donar opció als veïns del municipi, perquè puguin collir les olives per al propi consum. L’objectiu de les autoritzacions, per tant, no és en cap cas comercial, sinó que el que es persegueix és l’aprofitament del rendiment de les oliveres municipals per a l’autoconsum de les persones adjudicatàries.

En total, s’adjudicaran totes 368 oliveres dividides en 7 lots. Els requisits per concórrer a aquest concurs són ser veí de Roses major d’edat i amb una antiguitat en el padró d’habitants de més de 5 anys sencers consecutius i no disposar d’olivars ni dels seus fruits ni a Roses ni a cap altre municipi, ni conviure amb algú que en disposi.

La presentació de sol·licituds es pot realitzar des d’avui, 28 d’octubre, fins al proper 1 de desembre, a través del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC), en horari de dilluns a divendres (de 10 a 14 h). Les sol·licituds han d’anar acompanyades del DNI de l’interessat/ada, documentació que acrediti situació d’aturat o pensionista, si és el cas. El model d’aquesta documentació es troba disponible al portal municipal www.roses.cat, juntament amb les bases completes del concurs.

Podeu consultar les bases i documentació del concurs clicant AQUÍ.