L’alcalde de Borrassà (CiU), Ferran Roquer, serà el nou president del Consell Comarcal

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Ferrran Roqué, a la dreta, en els jardins del Consell Comarcal de l'Alt Empordà durant els Premis Empordà 2014 / arxiu

CiU i PSC formalitzen un pacte de govern al Consell Comarcal de l’Alt Empordà per al proper mandat

Consell Comarcal de l'Alt Empordà
Ferrran Roquer, a la dreta, en els jardins del Consell Comarcal de l’Alt Empordà durant els Premis Empordà 2014 / arxiu

Convergència i Unió (CiU) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) han arribat a un acord per formalitzar un pacte de mandat al Consell Comarcal de l’Alt Empordà. En el ple de constitució d’aquesta institució, que se celebrarà el proper dimecres dia 15 de juliol a les 16 hores, els consellers comarcals de les tres formacions polítiques donaran suport a l’elecció de Ferran Roquer, alcalde de Borrassà per CiU i actual director dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació,  com a nou president del Consell.

Els eixos principals d’aquest pacte de govern es fonamenten en quatre punts:

  • incrementar l’atenció a les persones més desafavorides
  • promoure la generació d’activitat econòmica
  • incrementar i millorar els serveis prestats a la ciutadania per compte dels ajuntaments
  • ple suport al procés de transició nacional d’acord amb la majoria del Parlament de Catalunya.

Segons aquest acord, l’increment de les polítiques socials passa per mantenir i fer créixer uns serveis socials propers, eficients, ràpids, en contacte constant amb els ajuntaments que són per compte de qui els presten i qui millor coneix la comunitat i les seves necessitats més peremptòries en els moments actuals. Aquesta acció prioritària s’estendrà a àmbits com l’educatiu (beques menjador) i les polítiques d’habitatge.

Un altre punt del pacte entre les tres formacions polítiques és la decidida aposta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà per la generació d’activitat econòmica, millora de l’ocupació i millora de l’ocupabilitat. En aquest sentit es destaquen com a principals aspectes a executar durant el mandat: el desenvolupament del programa Leader, esdevenir l’interlocutor directe del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) al territori, desenvolupar programes de garantia juvenil i potenciar els polígons de la comarca com a generadors d’activitat industrial i logística.

En l’àmbit del turisme i la cultura, el nou govern del Consell Comarcal de l’Alt Empordà seguirà treballant de forma decidida per promoure la desestacionalització, la millora de la qualitat de l’oferta i per desenvolupar la formació contínua en el sector. També se seguirà treballant en la promoció del producte turístic lligat al territori i la cultura, la gastronomia, l’aprofitament dels recursos turístics d’interior, la marca Empordà i el foment del turisme de proximitat.

Pel que fa als serveis prestats des del Consell Comarcal a la ciutadania, per compte dels ajuntaments, el nou govern es compromet a fer-los encara més propers, eficients, àgils i adaptables a les necessitats reals del ajuntaments de l’Alt Empordà.

Finalment, el pacte entre les formacions polítiques que formaran el nou govern del Consell Comarcal de l’Alt Empordà determina posar la institució al servei del procés de transició nacional, d’acord amb el Govern de la Generalitat i el Parlament que surtin de les properes eleccions.