L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, escollit com a president d’ERC a l’Alt Empordà

ERC Alt Empordà
La nova executiva d'ERC Alt Empordà / Foto: Xavi Gorro

La militància d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Alt Empordà va escollir amb el  97,73% dels vots la nova comarcal que està formada per 8 dones i 6 homes

La militància d’Esquerra Republicana de Catalunya de l’Alt Empordà va escollir  ahir, amb el 97,73% dels vots, a l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, com a nou president de la nova executiva comarcal formant tàndem amb Maria Josep Porta, que ocuparà la secretaria general. 

La nova comarcal, formada per 8 dones i 6 homes, es fixa com un dels grans objectius obtenir representació als 68 municipis que formen l’Alt Empordà amb un equip de persones format per militants, regidors a l’oposició i càrrecs amb responsabilitats a governs municipals. 

El nou president de l’executiva de l’Alt Empordà, Salvi Güell, va iniciar el seu discurs durant el congrés, celebrat a Castelló d’Empúries, agraint la tasca feta durant els darrers 4 anys per l’anterior executiva.  

L’objectiu que s’ha fixat la que presideix des de ahir Güell, és esdevenir la primera força municipalista a les eleccions de 2023; donar suport i acompanyar a totes les seccions i grups municipals i supramunicipals tot garantint una gestió transparent i responsable i, tenint sempre present, l’objectiu de construir una República Catalana al servei de les persones, justa, feminista i sostenible.  

Salvi Güell va destacar que “formem un equip de persones representatives i coneixedores  de la comarca”, remarcant que “hi som per ajudar a la gent, que se senti republicana i d’esquerres, a trobar un espai a on vegin representades les seves idees i una manera de fer i on vegin defensats els seus valors”. El nou president d’ERC de l’Alt Empordà va assegurar que  “volem treballar per la comarca i pels empordanesos que creuen en la igualtat d’oportunitats per a tothom i creuen que la República és la millor eina per a viure millor”.

Salvi va manifestar que la comarca té “molts reptes” que van des de l’educació a temes socials, juvenils, ocupacionals o industrials, entre altres. “Haurem donar a tots aquests reptes la gran importància que tenen si volem ajudar a fer que l’Alt Empordà recuperi posicions dins el rànquing de les comarques del nostre país”, va afegir.  

“I ara mateix, que ens trobem dins una crisi sanitària, social i econòmica, hem de treballar per sortir-ne el millor possible i sense que paguin la factura social els mateixos de sempre”, va destacat el nou president de la federació comarcal d’Esquerra Republicana a l’Alt Empordà. 

L’alcalde de Castelló d’Empúries va recordar també que som la comarca del centre penitenciari de Puig de les Basses, on està empresonada injustament la consellera Dolors Bassa. La presó , va concloure, “que ens recorda en cada moment que hem de lluitar per les nostres companyes i companys empresonats, exiliats i represaliats”.  

La nova executiva comarcal està formada per:

 • Salvi Güell, president i coordinació d’alcaldies.
 • Maria Josep Porta, secretaria general.
 • Guillem Cusí, secretari d’organització. 
 • Josep Llobet, secretari de finances
 • Etna Estrems, secretaria d’imatge i comunicació i secretaria de la dona.
 • Sergi Palomares, secretaria de política municipal.
 • Anna Masot, secretaria d’acció social, educació i sanitat.
 • Mar León, secretaria de transició ecològica
 • Jordi Claparols, secretaria d’Acció política i sectorial.
 • Xavi Camps, secretari de Promoció i Turisme.
 • Joana Cobo, coordinació d’equips a l’oposició.
 • Mercè Bosch, enllaç amb la Federació regional i càrrecs supramunicipals.
 • Anna Pérez, secretaria de formació.
 • Marina Gutés, vocal.