Cinema a la Fresca

L’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, visita a la Gent Gran Activa 

Gent Gran Activa de Roses
Moment en que l'alcalde de Roses, Josep Maria Martínez es dirigia a les participants del curs Gent Gran Activa

270 rosinques i rosincs majors de 65 anys, dividides en 6 grups de 45 persones, participen en el curs d’activitat de condicionament físic Gent Gran Activa de Roses

El passat dimarts, 12 de setembre, es va iniciar el curs d’activitats esportives destinat a la gent gran de Roses, impartit un any més per les germanes Eva i Dolors Pujol.

I aquest matí l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, ha volgut “fer una visita de cortesia a instàncies de la regidora de Gent Gran, Ester Navas, per conèixer en primera persona que s’està fent, i a més de veure que hi ha un ambient molt agradable estic veient que no només és un tema de fer exercici físic perquè també hi ha una connotació important que poso en valor com és la socialització, que de vegades no es té gaire en compte però és molt important”.

Aquesta activitat, totalment gratuïta, està dirigida als majors de 65 anys empadronats a Roses, té com a objectiu millorar el nivell i qualitat de vida d’aquest sector d’edat d’una forma clarament higiènica. És a dir, amb una activitat física i exercici físic adequats, es dona a les articulacions capacitats de moviment, es reforça els músculs i lligaments, a la vegada que s’augmenta la capacitat respiratòria i cardíaca. Tot això pot prevenir o millorar l’evolució de malalties cròniques, a més de retardar la dependència que poden provocar aquestes dolències.
I en aquest sentit, Josep Maria Martínez ha afirmat que “l’exercici, el moviment, és vital, molt recomanable a totes les edats, i també quan tens 65 o més anys, no només per l’aspecte físic sinó també pel mental. El fer de llevar-se i tenir la motivació per venir aquí a participar en l’activitat és molt positiu”.

L’alcalde de Roses s’ha dirigit a les participants de l’activitat per confessar-les que “no estic gaire lluny de fer aquesta acvititat amb vosaltres, s’ha de tenir 65 anys per poder participar i jo no estic gaire lluny”, per tot seguit agrair-les “que tingueu aquest compromís amb vosaltres mateixes de fer l’activitat, que no només us va bé físicament, ja que és una manera de tenir comunicació, de fer xarxa, de fer poble que s’ha de posar en valor, per tant, no deixeu d’assistir per gaudir-ne, i per part nostra dir-vos que l’Ajuntament farà tot el possible per mantenir aquesta activitat, que és tot un èxit gràcies també a l’Eva i la Dolors Pujol, a les quals vull felicitar”.  

El curs d’activitat de condicionament físic Gent Gran Activa de Roses 2023-24 participen un total de 270 jubilats i jubilades, els quals estan dividit en 6 grups de 45 persones cadascú.

Horaris  i  durada

L’activitat està prevista portar-la a terme fins al 28 de juny de 2024, i té els horaris següents :

  • Grup 1:      Dimarts i dijous  de        9:15  a 10:15 hores
  • Grup 2 :     Dimarts i dijous  de      10:15  a 11:15 hores
  • Grup 3 :     Dilluns i dimecres de      9:15  a 10:15 hores
  • Grup 4 :     Dilluns i dimecres de    10:15  a 11:15 hores
  • Grup 5 :     Dilluns i dimecres d’     11:15  a 12:15 hores
  • Grup 6 :     Dimarts i dijous  d’      11:15  a 12:15 hores