L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, investida com a membre d’Honor de l’Ordre Internacional dels Anysetiers

Ordre Internacional dels Anysetiers

Montse Mindan, alcaldessa de Roses, membre d'Honor de l'Ordre Internacional dels Anysetiers

L’alcalde de Peralada, Pere Torrent, també va ser nomenat Anysetier d’Honor

Ordre Internacional dels Anysetiers
Montse Mindan, alcaldessa de Roses, membre d’Honor de l’Ordre Internacional dels Anysetiers

L’Ordre Internacional dels Anysetiers va portar a terme el passat dissabte la seva cerimònia anual en la que investeixen a diferents persones que han destacat en la seva vida personal o professional, com a nous membres de la congregació. Un acte que en els darrers tres anys se celebra al Castell de Peralada. Va ser llavors, va afirmar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, “quan l’Ordre va demanar poder establir a Roses una seu de la congregació, donat a que molts d’ells tenen residència a Roses”, com és el cas del tresorer i ambaixador dels Anysetiers, Bernard Coll.
I dissabte al matí, l’Ajuntament de Roses va cedir l’espai de la Ciutadella a aquesta congregació francesa, abans de celebrar al cerimònia al vespre a Peralada, per portar a terme una trobada cultural a la Ciutadella de Roses. Un acte en la que van prendre part el Grup de Sardanes Cireres de Ceret i la Colla Castellera de Figueres.
I l’establir una seu de l’Ordre a Roses i la disposició del consistori rosinc envers aquesta congregació va fer que Montse Mindan fos nomenada durant la cerimònia celebrada al Castell de Peralada com a membre d’Honor dels Anysetiers, “sí, perquè l’Ajuntament, l’alcaldessa de Roses, ens ajuda, des de fa temps, molt, molt en la celebració anual que portem a terme tant a Peralada com a Roses, i l’exemple és aquesta trobada aquí a la Ciutadella, a banda que com molts de nosaltres, que visquem a Roses o bé passem els caps de setmana, vam demanar tenir una seu de l’Ordre sota el nom Bahia de Roses-Costa Brava”, va explicar Bernard Coll.

Ordre Internacional dels Anysetiers
Pere Torrent, alcalde de Peralada, membre d’Honor de l’Ordre Internacional dels Anysetiers

Així a la cerimònia celebrada al Castell de Peralada Montse Mindan i Pere Torrent, va ser investits com membres d’Honor de la congregació. Una investidura que “va ser una sorpresa, però també un honor ser membre de l’Ordre Internacional dels Anysetiers, que és la manera que tenen els seus membres d’agrair-nos tant a Roses com a Peralada, la nostra ajuda envers l’organitazió dels actes que organitzen”, va afirmar Mindan.
Pere Torrent va ser investit Anysetier d’Honor “perquè portem aquí tres anys, al Castell de Peralada, gràcies a l’alcalde”, va assenayalar Coll.

Cada any es donen cita uns 250 anysetiers que passen un cap de setmana a la tardor entre Roses i Peralada per celebrar la seva cerimònia anual d’investidura. Una cerimònia en la que enguany va donar 2.500 euros a l’Assoació Tramuntanets i 2.500 € a la Fundació Roses contra el Càncer per ajudar-los en la seva tasca social.