Nadal a Roses

L’Alt Empordà Sea Walking es consolida com un referent del senderisme a les comarques gironines

Alt Empordà Sea Walking
Dos dels itineraris d'aquesta edició de l'Alt Empordà Sea Walking han passat pels paisatges de la Pedra Seca de Llançà i La Garriga

Els prop de dos-cents participants d’enguany han pogut escollir entre nou rutes de diversos graus d’exigència física, totes elles acompanyades per guies professionals

Durant aquest cap de setmana del 22 al 24 de setembre s’ha celebrat la cinquena edició de l’Alt Empordà Sea Walking, una proposta de natura i activitat física que apropa els seus participants a la història i entorn de la nostra comarca a través de rutes guiades adaptades a tots els nivells.

L’activitat apropa els participants a la xarxa Itinerànnia, el primer espai senderista de l’Estat que aplica el concepte de xarxa viària en àrees rurals, una estructura que permet a l’usuari arribar a qualsevol punt del territori des de qualsevol lloc i moure’s amb absoluta llibertat i total seguretat per la zona. Els prop de dos-cents participants d’enguany han pogut escollir entre nou rutes de diversos graus d’exigència física, totes elles acompanyades per guies professionals que els han permès conèixer i descobrir espais de la costa, la plana i la muntanya i paisatges tant característics com els megalítics o els de la pedra seca.

En aquesta cinquena edició, les propostes d’itinerari han estat:

  • Posta de Sol entre Dòlmens a Roses
  • Castell de Molinàs i la Mar d’Amunt a Colera
  • Antiga central eléctrica de Maçanet de Cabrenys
  • Pedra seca a Llançà
  • Els camins de l’Empordà i el romànic a Sant Miquel de Fluvià
  • Nit d’estels a Requesens, a La Jonquera
  • Fem camí als aiguamolls a Sant Pere Pescador
  • Sortida a Cala Fornells, al Port de la Selva
  • Pedra seca a la Garriga, a Avinyonet de Puigventós

El gran nombre d’assistents i l’exhauriment de les places d’algunes rutes dies abans de l’activitat, confirmen que el Sea Walking s’ha convertit en una cita ineludible per als amants del nostre entorn i el patrimoni natural i històric de l’Alt Empordà.
El vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Pere Casellas ha valorat molt positivament aquesta cinquena edició, afirmant que “estem molt satisfets de la resposta del públic en aquesta cinquena edició. L’èxit de participació de l’Alt Empordà Sea Walking ens confirma que cal seguir apostant per un turisme de qualitat i proximitat, que ens permeti gaudir del gran patrimoni paisatgístic de la nostra comarca durant tot l’any”.
Aquesta proposta d’èxit és el resultat de la col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Xarxa de Camins Itinerànnia, l’Associació Empordà Turisme i els Ajuntaments que han acollit les rutes d’enguany. Aquesta actuació té el suport de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.