L’Alt Empordà serà present a la Village Catalone de Lió

Associació Empordà Turisme

La comarca es promocionarà aquest cap de setmana a la ciutat francesa de Lió dins l’acció Village Catalone

Associació Empordà TurismeEl Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’associació Empordà Turisme participaran des d’aquest divendres i fins al diumenge a l’acció promocional Village Catalogne, que organitza l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a Lió que es desenvoluparà a la Place de la République d’aquest ciutat francesa.

En aquesta acció el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Associació Empordà Turisme es promocionaran sota la marca Pirineus. Des d’aquest espai es farà promoció dels Pirineus i de la comarca. En el marc d’aquesta acció, l’ACT ha previst diverses animacions: activitats per a nens (tallers de maquillatge i dibuix, inflable DTF, caça del tresor, concurs de memòria…); concerts; animacions del folklore català; altres animacions (realitat virtual, photo-calls, pitch and putt…); degustacions gastronòmiques, amb la presència de la Cuina del vent, punts d’informació del territori i l’exposició La Catalogne vue du ciel de Yann Arthus-Bertrand.

Lió té 479.8903 habitants, segons les dades de l’Insee, fet que la converteix en la tercera ciutat de França en nombre d’habitants i la segona pel nivell d’aglomeració. 1,282 milions de persones viuen en una de les 58 comunes del Grand Lyon (rodalies de Lió). Disposa de 120.000 estudiants inscrits en un dels 20 establiments de l’Université de Lyon, dels quals més de 12.500 són estrangers. El Grand Lyon és la destinació universitària de França (sense comptar l‘Ille de France). El benefici mitjà net a Lió és de 25.610 euros.

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) organitza accions de promoció al carrer, de gran format, en espais de gran afluència de la ciutat on té lloc, que anomena Village. L’objectiu és mostrar l’oferta turística de Catalunya al públic final, en aquest cas el francès, a través d’animacions culturals i infantils, així com dinamització a través de concursos a xarxes socials i emissores de ràdio.

El primer va tenir lloc a Toulouse l’any 2009, el 2010 es va tornar a Toulouse i, també es va anar a Lió, el 2011 a Montpeller, el 2012 a Bordeaux i l’any passat a Marsella. Els Villages s’han convertit en una plataforma de promoció turística ideal, on Catalunya és la protagonista indiscutible i no ha de competir amb les altres destinacions, com és el cas de les fires tradicionals.